Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı iş birliğinde ve Sosyal Transkript Uygulaması kapsamında “Rektör Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil Öğrenci Topluluklarıyla Buluşuyor” isimli bir etkinlik düzenlendi. 25 Aralık 2025 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen etkinliğe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Çakmakçı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Musa Özata ile Prof. Dr. Hüseyin Şimşek, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin İlter, daire başkanları, müdürler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Yasin Çakmakçı: “Ülkemiz; Düşünen, Sorgulayan, Üreten ve Sorumluluk Alan Bireyler Sayesinde Yükselecek”
Rektör Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil Öğrenci Topluluklarıyla Buluşuyor etkinliği ilk olarak Üniversitemiz Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencilerinin müzik dinletisi sunması ile başladı. Açılış konuşmaları ile devam eden etkinlikte Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Çakmakçı bir konuşma yaparak, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ile iş birliği içinde olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Gençlik ve Spor Bakanlığının yürüttüğü Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) hakkında bilgiler veren Çakmakçı, öğrencilere üniversite hayatının sadece akademik başlarılar ile değil sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle de anlam kazanacağını söyledi. Ülkemizin düşünen, sorgulayan, üreten ve sorumluluk alan bireyler sayesinde yükseleceğini kaydeden Yasin Çakmakçı, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Rektör Karahocagil: “Bir Kulüpte Görev Almak Sadece Bir Faaliyet Düzenleyebiliyor Olmak Değil, Aynı Zamanda Sorumluluk Almak, Birlikte Karar Almayı Öğrenmek, Birlikte Değer Üretmek Demektir”
Ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil söz alarak konuşmasını gerçekleştirdi. Üniversitemizin akademik, sosyal ve kültürel hayatına canlılık katan öğrenci kulüpleriyle bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Rektör Karahocagil, üniversitelerin sadece dersliklerden ve laboratuvarlardan ibaret olmadığını, öğrencinin kendini tanıdığı, fikir ürettiği, sorumluluk aldığı, birlikte çalışmayı öğrendiği, kişisel gelişimini sürdürerek kendini keşfettiği ve sosyalleşerek topluma dokunduğu çok yönlü bir yaşam alanı olduğunu söyledi. Yine bir kulüpte görev almanın sadece bir faaliyet düzenlemek olmadığını, aynı zamanda sorumluluk ve birlikte karar almayı öğrenmek, birlikte değer üretmek anlamına geldiğini vurgulayan Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, konuşmasına şöyle devam etti: “Ahilikte olduğu gibi, yaptığın işin hakkını vermek, yapabileceğinin en iyisini yapmaya samimiyetle niyetli ve gayretli olmak demektir. Öğrenci kulüpleri aracılığıyla yürüttüğünüz her faaliyet; sizlere liderlik, iletişim, ekip çalışması ve problem çözme gibi akademik bilginin ötesinde toplumsal hayatın tam merkezinde yer alan, iyi ve Salih insan olmak diye özetleyebileceğimiz Ahilik değerleri ve Ahilik becerileri kazandırmaktadır.”

Rektör Karahocagil: “Sizlerden Beklentimiz; Akademik Başarıyı Sosyal, Kültürel ve Etik Değerlerle Birlikte Çok Yönlü Bireyler Olarak Yürütmeniz”
Konuşmasında Ahilik değerlerinden de bahseden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, “Ahilik; ‘ben’ değil ‘biz’ demektir, yalnızca başarılı olmayı değil, iyi, doğru, güzel ve faydalı olanı talep etmek ve bunun için gayret etmek demektir.” dedi. Katılımcı üniversite anlayışının öğrencinin yalnızca dinleyen değil; düşünen, sorgulayan ve öneren bir özne olarak sürece dâhil edilmesini ve fırsat verilmesini gerektirdiğini anlatan Rektör Karahocagil, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi yönetimi olarak öğrencilerin pasif izleyici olmasını değil; üreten, düşünen, öneren ve gerektiğinde eleştiren bireyler olmalarını istediklerini kaydetti. Ahi Evran'ın mirasının aklıyla ve vicdanıyla hareket eden, kendi etki alanında inisiyatif alan ve çalışmayı ibadet sayan öz farkındalığı yüksek bireyler yetiştirmeyi gerektirdiğini söyleyen Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu kapsamda sizlerden beklentimiz; akademik başarıyı sosyal, kültürel ve etik değerlerle birlikte çok yönlü bireyler olarak yürütmeniz. Bunu da sadece kendiniz için değil, üniversiteniz için, şehriniz için, toplum için bir şeyler üretmenizdir. Unutmayınız ki üniversite yılları, yalnızca bir meslek edinme süreci değil; aynı zamanda bir kişilik ve sorumluluk inşa etme dönemidir. Üniversiteden mezun olurken elinizde sadece bir mesleğin müfredatına ait bir diploma değil; ürettiğiniz değerler, biriktirdiğiniz dostluklar, bir kar topu gibi büyüttüğünüz iyilikler, duruşunuz, emeğiniz ve sorumluluk bilinciniz de olsun isteriz.”
Konuşmasının sonunda öğrencilerden Sosyal Transkript Uygulaması ile Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemine çok önem vermelerini isteyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, bu iki uygulamanın öğrencilere çok katkısı olacağını sözlerine ekledi.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’in konuşmasının ardından birimlerin bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi. Doç. Dr. Okan Kuzu “Sosyal Transkript Uygulaması”, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı personeli Hakan Kılıç “Öğrenci Toplulukları Sistemi”, Kalite Yönetim Koordinatör Yardımcısı Ekrem Öztürk “Kalite Yönetim Sistemi”, Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Lideri Emre Dilek “ÜNİDES Başvuru Süreci”, Sürdürülebilirlik Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Demet Hayriye Özaltun “ Çevre ve Sürdürülebilirlik Koordinatörlüğü Çalışmaları” Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. İbrahim Şamil Soylu “Bağımlılıkla Mücadele” ve Toplumsal Katkı Koordinatörü Öğr. Gör. Bayram Koyuncu “Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü Çalışmaları” konulu sunumlarını yaparak öğrencileri bilgilendirdiler.
Sunumların ardından katılımcılara fuaye alanında Ahi Pilavı ile meyve ikramında bulunuldu.













