Uluslararası Sağlık Spor ve Turizm Kongresine katılmak amacıyla üniversitemizde bulunan Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonlarımız, güreş branşında Muhammet Karavuş, tekvando branşında Ferhat Can Kavurat, Hakan Reçber ve Merve Dinçel Kavurat ile boks branşından Sude Nur Arslan ve Yoncagül Yılmaz, Sporcu Sağlığı Araştırma, Uygulama ve Termal Rehabilitasyon Merkezi (SAUTER)’i 13.11.2025 tarihinde ziyaret ettiler. Ziyarette sporcularımıza Rektör Yardımcı Prof. Dr. Ali Güneş, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin İlter, SAUTER Müdür Prof. Dr. Hakkı Çağdaş Basat, ile SAUTER’de görevli akademik personel eşlik etti.

SAUTER Müdürü Prof. Dr. Hakkı Çağdaş Basat, sporcularımıza yönelik bir konuşma yaptı. Basat konuşmasında, 7 Ekim 2024 tarihinde açılışı gerçekleştirilen SAUTER’in sporcu sağlığı için çok önemli bir merkez olduğunu vurgulayarak merkezin ölçüm ve egzersiz- rehabilitasyon alanı olmak üzere iki kısımdan oluştuğunu söyledi. Sporculara, güçlü bir ekip ve geniş hizmet alanı ile birlikte sağlık hizmeti verdiklerini anlatan Prof. Dr. Hakkı Çağdaş Basat, SAUTER gibi merkezlerin ülkemizde çok fazla olmadığını dile getirdi. SAUTER’in ülkemiz, bölgemiz ve ilimiz için oldukça önemli bir sağlık merkezi olduğunu kaydeden Basat, SAUTER’in sporcularımızın her zaman hizmetinde olduğunu söyledi.

Ziyarette SAUTER hakkında ayrıntılı bilgiler alan milli sporcularımız, üniversitemizde böyle imkânların olduğunu bilmekten gurur duyduklarını belirttiler. Yaptıkları sporların sakatlanmaya çok müsait bireysel sporlar olduklarını, bu merkezin de kendileri için güzel imkânlar sunduğunu dile getirdiler. Ziyaret hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.




Haber- Fotoğraf: Rıza Yıkıcı
Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü