Üniversitemiz Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü tarafından Genç Kal isimli resim sergisi düzenlendi. 20 Mayıs 2025 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanında gerçekleşen sergi 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında gerçekleştirildi. Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü  Dr. Öğr. Üyesi Sevtap Yıldız'ın organizasyonunda  gerçekleşen ve bölüm öğrencilerinin yaptığı resimlerin sergilendiği sergi iki gün boyunca devam ederek sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Serginin açılış konuşmasını Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kubilay Kolukırık yaparak serginin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında hazırlandığını ve bundan dolayı çok anlamlı bir tarihte sergilendiğini belirtti. Öğrencilerin büyük emekler vererek hazırladığı resimlerin yeteneklerinin bir göstergesi olduğunu vurgulayan Kolukırık, serginin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Daha sonra kurdele kesilerek serginin açılışı gerçekleşti. Sergide aynı zamanda Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri tarafından müzik dinletisi sunuldu. Katılımcılar Genç Kal resim sergisini müzik dinletisi eşliğinde gezdi.

Haber: Fatma Kaya
Fotoğraf: Özgür Türkyılmaz
Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü