Üniversitemizin uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Abdulhamit Tayfur, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Michigan Üniversitesi'nde yürütülen üç farklı araştırma projesinde yer aldı.

Times Higher Education (THE) Dünya sıralamasında 22. sırada yer alan Michigan Üniversitesinde üç farklı projede görev alan Dr. Öğr. Üyesi Abdulhamit Tayfur, “Ön Çapraz Bağ Rekonstrüksiyonundan Sonra Diz Yüklenmesini İyileştirmek İçin Ayrık Koşu Bandı Adaptasyonu” ve “Ön Çapraz Bağ Rekonstrüksiyonu Olan Kişilerde Eksantrik Egzersizler Sırasında Kas Aktivasyonları” projelerinin verileri toplayarak işlenmesini ve analizini gerçekleştirdi ve şu anda elde edilen verilerle makalesini yazıyor. Yine üçüncü proje olan “Patellar Tendinopatisi Olan Atletlerde Farklı Sıçrama-İniş Görevleri Sırasında Tensiyometri Ölçümleri” projesinin de içinde yer alan Tayfur, veri toplama işlemi tamamlandığında, istatistiksel analizi gerçekleştirecek ve yayınlanmak üzere makalesini yazacak. Uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında akademik ve bilimsel projelerle ile yakından ilgilenen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi yönetimi, Dr. Öğr. Üyesi Abdulhamit Tayfur’u tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Haber: Fatma Kaya
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği