Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ile Turkish Petroleum International Anonim Şirketi (TPIC) arasında iş birliği protokolü imzaladı. 23 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşen protokol törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, TPIC Genel Müdürü Y. Selçuk Arık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Özata, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin İlter ve TPIC yetkilileri katıldı.

TPIC protokolü; uzun süredir öğrenci alımına kapalı olan Sondaj Teknolojisi Programının eğitim modelinin 3+1 olarak değiştirilmesi sonucu tekrar öğrenci alımına açılması neticesinde öğrencilerimizin eğitimlerinin bir döneminde iş yeri eğitimi ve stajını kapsıyor. Protokol kapsamında, öğrencilerimizin 15 hafta sürecek staj sigortası üniversitemiz tarafından yapılırken, TPIC 15 hafta boyunca öğrencilerimize en az aylık 1/3 asgari ücret ödeyecek. Ayrıca staj boyunca öğrencilerin koruma kıyafetleri, kalacak yer, iaşeleri ve ulaşımı TPIC tarafından karşılanacak. Dersler komisyon tarafından güncellenecek ve bazı dersler TPIC uzmanlarınca verilecek. Üniversitemizden üç ve TPIC’den üç olmak üzere komisyon üyesi atamaları yapılarak süreç takip edilecek.

İş birliği protokolü ile; öğrencilerin yapacakları işletmede mesleki eğitimleriyle öğrenim süreleri içinde kazandıkları bilgi ve deneyimlerini alanlarıyla ilgili iş ve üretim sürecine katılarak pekiştirmesi, iş yerlerindeki organizasyon yapısını tanıması ve iş disiplini kazanması, çalışan işveren ilişkilerini, üretim ve iş güvenliği sistemlerini ve yeni teknolojileri tanımaları ve kullanabilmeleri sağlanması amaçlanıyor.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak üniversite-sanayi iş birliğini önemsediklerini ve bu yönde çalışmalarına hız verdiklerini belirtti. Öğrencilerin alanlarında eğitim almalarının önemli olduğunu vurgulayan Rektör Karahocagil, iş birliği protokolünün üniversitemize hayırlı olmasını temenni etti.

 

Haber: Fatma Kaya
Fotoğraf: Rıza Yıkıcı
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği