Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Yükseköğretim Kurulu tarafından organize edilen 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Törenine katıldı. Akademik Yıl Açılış Töreni 8 Ekim 2024 tarihinde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türk Milletin teveccühüyle ülkeyi yönetme görevini devraldıkları günden beri gündemlerinin en başında her zaman eğitimi koydukları belirterek okul öncesi eğitiminden yükseköğrenime kadar her aşamada Türk eğitim sisteminin iyileştirilmesini temel öncelikleri olarak belirlediklerini söyledi. “Çok geniş bir yelpazede bugün geriye doğru baktığımızda imkânsız görünen nice düzenlemeyi kararlılıkla hayata geçirdik.” diyen Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2002 yılında 76 olan yükseköğretim kurumu sayısının bugün itibarıyla 208’e ulaştığını sözlerine ekledi. Konuşmasının sonunda 2024-2025 akademik yılının hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yükseköğretim Kurulunun 2024 Üstün Başarı Ödülleri'ni kazanan bilim insanlarını ve üniversitelerini tebrik etti.

Tören sonrasında değerlendirmelerde bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil,  Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında ülkemizin bilimsel, akademik, ekonomik ve toplumsal kalkınmasına katkı sağlayacak projeleri geliştirmeye devam edeceklerini söyledi. Aynı zamanda üniversite olarak eğitim öğretim faaliyetlerinin yanı sıra Ar-Ge çalışmalarıyla toplumun yararını gözetecek faaliyetler içinde olduklarını da belirten Rektör Karahocagil, 2024-2025 akademik yılın tüm ülkemiz için hayırlı olmasını temenni etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni dolayısıyla Ankara’da bulunan rektörlerle bir araya geldi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’in de katıldığı Rektörlerle Buluşma Programında, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş eğitim sisteminde yaşanan gelişmelere ve değerler eğitimine dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Haber: Fatma Kaya
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği