Üniversitemiz, bilim ve teknolojinin hızla ilerlediği bu dönemde araştırma ve geliştirme (AR-GE) faaliyetlerini geleceği şekillendiren kilit unsurlardan biri olarak görüyor. AR-GE ve inovasyon ile topluma ve ekonomiye katkıda bulunmayı amaçlayan üniversitemiz bu iki alanı stratejik öncelikleri arasına aldı. Bu doğrultuda, ulusal ve uluslararası düzeyde elde edilen başarılar, üniversitemizin bilimsel üretkenlikteki yerini her geçen gün daha da sağlamlaştırıyor. Bu bağlamda TÜBİTAK tarafından desteklenen 1001, 1002, 2209, 4004, 3005, 2203, 2237 programlar ile diğer destek programları gibi programlar kapsamında yürütülen projeler, üniversitemizin AR-GE ve inovasyon çalışmalarını daha da güçlendiriyor. Bu projeler arasında akademik kadromuzun yanı sıra lisans ve lisansüstü öğrencilerimizin yer aldığı çalışmaların olması özellikle öğrenci projeleri, genç bilim insanlarımızın erken yaşlarda araştırma deneyimi kazanmaları ve yenilikçi düşüncelerle bilime katkıda bulunmaları açısından büyük önem taşıyor.

Üniversitemiz, TÜBİTAK’ın 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Destekleme Programı, 1002 Hızlı Destek Programı, 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları, 3005 Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Programı, 2203 Ulusal Lisans Öğrencileri Proje Yarışması ve 2237 Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı gibi programları kapsamında akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz tarafından yürütülen projelerle, bilimsel araştırmalar ve yenilikçi çalışmalar aracılığıyla ülkemizin bilimsel ilerlemesine katkı sağlamaya devam ediyor. Özellikle TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B programları kapsamında desteklenen öğrenci projeleri, üniversitemizin genç yeteneklere verdiği değerin bir yansıması olarak görülüyor.

Bu bağlamda üniversitemiz, akademisyenlerin ve öğrencilerin araştırmalarını her zaman en üst seviyede desteklemeye devam edecek olan Üniversitemiz inovasyon ekosistemine yaptığı katkılarla ulusal ve uluslararası bilim dünyasında öncü olma kararlılığını sürdürecektir.


Haber: Öğr. Gör. Hamdi Şahin