Üniversitemiz 2024-2025 eğitim öğretim yılında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesine yeni başlayan öğrenciler için Oryantasyon Programı düzenlendi. 18 Eylül 2024 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Şimşek ile Prof. Dr. Musa Özata, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin İlter, daire başkanları, akademik ve idari personel, Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu öğrencileri katıldı.
Oryantasyon Programının açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil yaparak Kırşehir Ahi Evran Üniversitesini tercih ettikleri için öğrencilere teşekkür etti. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak öğrencileri hayata ve topluma en iyi şekilde hazırlamanın kendilerinin görevi olduğunu kaydeden Rektör Karahocagil, öğrencilerin de meslek hayatına başladıklarında mesleklerini en iyi şekilde yerine getirmelerinin onların görevi olduğunu söyledi. Ahilik Kültürü hakkında öğrencilere bilgiler de veren Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, “Kırşehir ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ahiliğin Başkentidir.” dedi. Ahiliğin bir medeniyet projesi olduğuna vurgu yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Ahiliğin toplumda dayanışmayı güçlendirdiğini ve topluma bir düzen sağladığını sözlerine ekledi. Ahiliğin çok değerli bir sistem olduğunu kaydeden Rektör Karahocagil, konuşmasına şöyle devam etti: “Ahilik çok değerli bir sistemdir. Toplum düzeninin yanı sıra insanın gelişimine de katkı sağlar. Biz de Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak öğrencilerimize Ahiliği temel aldığımız bir eğitim müfredatı sunuyoruz.”
Konuşmasının devamında üniversitemizin tarihi hakkında da kısa bir bilgi veren Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Ahiliğin izinde kalite çalışmalarıyla öncü ve 18 yaşında genç bir üniversite olduklarını anlattı. Öğrenci merkezli eğitim sistemiyle Türkiye Yükseköğretimine yön verdiklerini de kaydeden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, ödüllü ve yerli kalite yönetim sistemi yazılımı Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi (BKYS) , Ahi Yeterliliğe Dayalı Eğitim Projesi (AYDEP) ve Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamında yürüttüğümüz pilot projeler hakkında öğrencileri bilgilendirdi.
Üniversitemizde eğitimlerin sadece teorik olarak değil uygulamalı olarak da verildiğini söyleyen Rektör Karahocagil, üniversitemizde bu yıl uygulamaya girecek olan Sosyal Transkript Uygulamasından da kısaca bahsetti. Aynı zamanda Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin Tam Kurumsal Akreditasyona da sahip olduğunu dile getiren Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, üniversitemizin kalite çalışmaları kapsamında EFQM Üstün Performansta Yetkinlik düzeyinde 5 Yıldız ödülüyle zirveye ulaştığını sözlerine ekledi. Öğrencilere Kırşehir Ahi Evran Üniversitesini seçerek en doğru tercihi yaptıklarını söyleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, 2024-2025 akademik yılının hayırlı olmasını dileyerek öğrencilere başarılar diledi.
Açılış konuşmalarının ardından Eğitimde Kalite Güvence Sistemi Koordinatörlüğü, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sosyal Transkript Uygulaması, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Yetkilileri birimleri ve çalışma alanları hakkında öğrencilere sunum yaptılar.
Sunumların ardından Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından konser verildi.
18 Eylül 2024 tarihinde açılışı gerçekleştirilen Oryantasyon Programı; 19 Eylül 2024 tarihinde Eğitim Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ve Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi, 20 Eylül 2024 tarihinde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, 23 Eylül 2024 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi ile Mühendislik Mimarlık Fakültesi, 24 Eylül 2024 tarihinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Ziraat Fakültesi, 25 Eylül 2024 tarihinde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve 26 Eylül 2024 tarihinde de İlahiyat Fakültesi ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerine düzenlenecek.










Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği