HABER DİZİSİ – Üniversitemizin Gelişim Yolculuğu 2021

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin 2021yılı gelişim yolculuğu önemli faaliyetler ile gerçekleşti. Uluslararasılaşma adına önemli çalışmaların yapıldığı 2021 yılında üniversitemizde, çok sayıda proje hayata geçirilerek birçok etkinliğe de ev sahipliği yapıldı.

Üniversitemiz Tarafından KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a Fahri Doktora Unvanı Verildi

Uluslararasılaşma adına önemli etkinlikler gerçekleştiren Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2021 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a fahri doktora unvanı verdi. Üniversitemiz Senatosu tarafından KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin menfaatlerini korumakta gösterdiği gayretler başta olmak üzere; Kıbrıs Türkü’nün onur ve haysiyetini uluslararası toplum nezdinde muhafazası, Doğu Akdeniz’de Türkiye ile KKTC’nin çıkarlarını her platformda savunması ve Türk milletinin uluslararası alandaki saygınlığına yaptığı katkılardan dolayı “Uluslararası İlişkiler Fahri Doktora” unvanı verildi. Fahri doktora töreninde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 2547 sayılı kanunun 14’üncü maddesi gereği aldıkları “Uluslararası İlişkiler Fahri Doktora” kararını okuyarak Kırşehir Valisi İbrahim Akın’la birlikte Cumhurbaşkanı Tatar’a cübbesini giydirdi ve fahri doktora diplomasını takdim etti. 

Kalite Çalışmaları 2021 Yılında da Aralıksız Devam Etti

Üniversitemiz 2015 yılında adım attığı kalite yolculuğuna 2021 yılında başarılı bir şekilde devam etti. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi kalite çalışmalarının yürütülmesi adına 2021 yılının ilk kalite komisyonu toplantısını mayıs ayında gerçekleştirdi. Kalite süreçlerindeki başarısı ile ülkemizdeki diğer üniversitelere de model olan üniversitemiz, Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemimizi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi ile de paylaştı. Üniversitemizin Genç Kalite Topluluğu tarafından 2021 yılında organize ettiği etkinlik kapsamında üniversitemizin her biriminden seçilen Kalite Öğrenci Elçileri, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile kalite süreçlerinde öğrencilerimizin üzerine düşen sorumlulukları görüştüler.  

Üniversitemiz KAP’a Seçilen 12 Üniversiteden Biri Oldu

Kalite çalışmaları kapsamında, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Türkiye’de yükseköğretim alanında uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programına (KAP) Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi de 2021 yılında dahil oldu. KAP ile; üniversitelerin kalite güvencesi sistemi, eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme, toplumsal katkı ve idari süreçlerde değerlendirilmesini sağlaması ve Türkiye’deki üniversitelerin ulusal düzeydeki katkılarının ve dünyadaki görünürlüklerinin artırılması amaçlandı. Kalite çalışmalarındaki başarısı ile adından sıkça söz ettiren Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2021 yılında YÖKAK tarafından seçilen 12 üniversiteden biri oldu. KAP’a çok önem veren Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, bu kapsamda KAP süreci için hazırlık çalışmalarına 2021 yılında başladı. 2021 yılı Aralık ayında üniversitemizi ziyaret eden KAP Değerlendirme Takımını en iyi şekilde ağırlayan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, KAP Değerlendirme Sürecini başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

AYDEP ile Model Üniversite Olmayı Sürdürdük

Üniversitemizin en değerli ve ülkemizin eğitim sistemine önemli katkılar sunacak olan projesi  Ahi Yeterliğe Dayalı Eğitim Projesi (AYDEP), 2021 yılında önemli çalışmalara imza attı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya,  Türk Yükseköğretim sisteminin geleceği için tasarlanmış bir model olan ve sisteme kalite getirmek amacıyla yürütülen AYDEP’i her platformda anlatmaya ve tanıtmaya devam etti. 2021 yılında AYDEP ile yürütülen çalışmalar kapsamında Rektör Karakaya, Mart ayında 11. Boğaziçi Zirvesinde anlatırken Aralık ayında da online olarak Sivas Bilim Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesine tanıttı. Eğitimde Kalite Güvencemiz AYDEP ile üniversitemiz diğer üniversitelere ve eğitim kurumlarına model olmaya devam etti.

Pilot Üniversite Projeleri 2021 Yılında Zirveye Ulaştı

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin ilimizin ve bölgemizin kalkınması adına Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) tarafından 2016 yılında başlatılan Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdürdü. 2016 yılından itibaren projelerini adım adım ilerleten üniversitemiz, 2021 yılında çok sayıda pilot üniversite projesinde önemli gelişmeler elde etti.

2021 yılının en önemli faaliyet arasında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin öncüsü ve Ankara Üniversitesi ile Selçuk Üniversitesinin iş birliği içinde olduğu “Jeotermal İleri Sera Teknolojileri ve Üretim Teknikleri Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi” üniversitemizde kuruldu. Merkez, "Jeotermal İleri Sera Teknolojileri", "Hayvancılık Sektöründe Dijital Teknolojiler" ve "Gıda Arzı Güvenliğinde Dijital Teknolojiler" olmak üzere 3 stratejik alanda Türkiye'nin ilk ortak araştırma merkezi olma özelliği taşıyor. Üniversitemiz koordinatörlüğünde ve Ankara Üniversitesi ile Selçuk Üniversitesi iş birliğinde kurulmasına karar verilen Jeotermal İleri Sera Teknolojileri ve Üretim Teknikleri Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezinde, ulusal gıda arzı kapasitesinin artırılmasına yönelik ulusal hedef ve politikalar kapsamında öncelikli olarak belirlenen seracılık alanında bilimsel ve teknolojik gelişmeye ileri teknikler kullanarak katkı sağlayan çalışmalar yapılacak.

Pilot üniversite projelerimiz arasında yer alan Termal Seralarda Kümelenme projesi kapsamında araştırma faaliyetlerinin devam ettiği Ar-Ge seramızda 2021 yılında topraksız tarım tekniği ile galia tipi kavun yetiştirilmeye başlandı.

Pilot üniversite projeleri ile ilimize ve vatandaşlarımıza önemli katkılar sunan üniversitemiz, 2021 yılında ilimizde yaşanan olumsuz hava koşullarına bağlı oluşan sel ve dolu felaketi Kırşehir'in köylerindeki tarım alanlarında ciddi zararlara yol açmıştı. Köylerde oluşan zararları bir nebze de olsa hafifletmeye çalışan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Termal Seralarda Kümelenme Projesi Ar-Ge Serasında yetiştirilen fideleri sel ve doludan olumsuz etkilenen çiftçilerimize hibe etti. Sel ve dolu yağışından zarar gören Kırşehir merkeze bağlı Sevdiğin, Karalar ve Kortulu köylerindeki çiftçilere, Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile köy muhtarları koordinasyonuyla üniversitemiz tarafından ücretsiz olarak 6.000 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Pilot üniversite projelerimiz arasında yer alan Kaba Yem Projesiyle bölge çiftçisine katkı vermeye 2021 yılında da devam etti. 2018-2019 üretim döneminde 5 önder çiftçi ile 5 farklı köyde, 238 dekar alanda başlayan uygulama projesi, 2021-2022 döneminde 30 önder çiftçi, 10 köy ve 2748 dekar alana ulaştı. Kaba yem projesinin tarla hazırlığı, ekim, tarla kontrolü, hasat aşamalarında da yer alan öğretim elemanlarımız Kaman ilçesi Hamit köyünde ekime eşlik ederek çiftçilere teknik destek sağladılar.

Üniversitemizde Markalaşma Çalışmalarına Hız Verildi

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin bilimsel çalışmalarına ve projelerine destek veren Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarına ait AHİLAB markası 2021 yılında tescil edildi. Üç sınıfta tescil edilen AHİLAB markası için üretim ve pazarlama alanı marka tescilinin önemli bir adımını oluşturuyor.  

AHİLAB marka tescilinin yanı sıra 2021 yılında üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Ferhat Toslak ile üniversitemiz eski personeli Doç. Dr. Emrah Aydemir’in sporcuların çeviklik ve sıçrama performansının ölçülmesini hedefleyen ve geçtiğimiz yıllarda Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından patent çalışmalarına başlanan cihaz, patent tescil belgesi almaya hak kazandı. “ÇEVİKLİK VE SIÇRAMA ÖLÇÜM CİHAZI VE BU CİHAZIN UYGULANMA YÖNTEMİ’ isimli patent sayesinde, sporcuların sıçrayış yüksekliklerini azami doğruluk oranı ile hesaplayarak aynı zamanda sporcuların performanslarının arttırılmasını da sağlayan bir antrenman sisteminin geliştirilmesinin önü açılmış oldu.

Tıp Fakültesi Öğrencileri Kadavra Üzerinde Anatomi Eğitimi Almaya Başladı

2016 yılında aldığı ilk öğrencileri ile Kırşehir’e ayrıcalık kazandıran Tıp Fakültemiz, yeni olanak ve modern teknolojisi ile 2021 yılında da göz doldurmaya devam etti. 2020 yılında Tıp Fakültesi öğrencileri kendi binalarında ve zengin maket koleksiyonuyla eğitim öğretim görmeye başlamasıyla birlikte fakültemiz, 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde iki kadavra ile anatomi eğitimi vermeye başladı. Yeni morfoloji binamızda gerçekleştirilecek eğitimler sayesinde, anatomi biliminin olmazsa olmazı olan kadavra ile geleceğin ahi hekimleri insan vücudunu en gerçekçi boyutuyla görme imkânı elde ettiler.

Yabancı Uyruklu Öğrenci Sayımız 2021 Yılında Hızla Arttı

Göreve geldiği gün sekiz olan yabancı uyruklu öğrenci sayısını günden güne artıran Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, çalışmalarının meyvesini 2021-2022 eğitim döneminde 695 yabancı uyruklu öğrencinin daha üniversitemizi tercih etmesiyle aldı. 2021 – 2022 eğitim öğretim döneminde üniversitemizdeki yabancı uyruklu öğrenci sayısı bin 828’e yükseldi. İnsan odaklı üniversite anlayışı ile yoluna devam eden üniversitemizde lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin bulunduğu yabancı uyruklu öğrenci sayısı günden güne artış gösterdi. Yeni kayıt yaptıran öğrencilerle birlikte üniversitemiz 2021 yılında, 30 ülke ile daha temas kurmuş oldu.

Üniversitemiz Ankara Bürokrasisi ile Sürekli Bir Araya Geldi

Üniversitemizin akademik ve bilimsel gelişimi ile ilimizin kalkınması adına önemli adımlar atılan üniversitemizde paydaş ilişkiler de hat safhaya çıkarıldı. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin yükselişini paylaşmak ve gelişimine katkı sağlamak adına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 2021 yılında Ankara Bürokrasisi ile sık sık bir araya geldi. 2021 yılının Şubat ayında üniversitemizde ağırlanana Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin faaliyetleri, çalışmaları ve projeleri hakkında birebir bilgi sahibi oldu. Yine üniversitemizi sık sık ziyaret eden Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan da üniversitemizin gelişimini yakından takip eden paydaşlar arasında yerini aldı. Paydaş ilişkilerine oldukça önem verilen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde, 2021 yılında yine dönemin Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ve beraberindeki heyet ağırlanan isimlerden oldu.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Yurt İçindeki Üniversite ve Eğitim Kurumları ile Protokoller İmzaladı

Akademik ve bilimsel gelişmelerin artarak devam ettiği üniversitemizde ikili iş birliği anlaşmaları da oldukça önemli bir yere sahip. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ikili iş birlikleri konusunda 2021 yılında ülkemizde diğer üniversiteler ve eğitim kurumları ile bir araya geldi. Şubat ayı içerisinde üniversitemiz ile Erciyes Üniversitesi arasında; öğrenci değişimi, akademik personel değişimi, ortak program açılması, öğrenci kredi transferi, ortak araştırma, seminer, konferans ve diğer bilimsel etkinlikleri kapsayan iş birliği protokolü imzalandı. Erciyes Üniversitesinin yanı sıra üniversitemiz ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi ve Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasında da ikili iş birlikleri protokolü imzalandı.

İmzalanan protokoller kapsamında üniversitemiz ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinin kendi eğitim alanları ile uzaktan eğitim ve araştırma merkezlerindeki eğitim, öğretim, ortak çalışma, araştırma, yayınlara yönelik olarak yürütecekleri iş birliklerini kapsadı. İki kurum arasında bilimsel çalışmalar ve etkinlikler yapılması ve eğitim süreçlerine katkı sağlanması amacıyla imzalanan protokolde ortaklaşa gerçekleştirilecek proje çalışmalarında da iş birliği yapılması planlandı.

Yine üniversitemizle Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasında, “Hayat Boyu Öğrenme Eğitim Faaliyetleri” kapsamında Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü ile akademik işbirliği sağlanması amacıyla imzalanan protokol ile katılımcılara bilgi, beceri ve yetkinlik kazandırılması, halka açık ve ücretsiz olacak kursların düzenlenmesi planlandı.  Gerçekleştirilecek kurslardaki ders materyalleri ve eğitmen ihtiyacı üniversitemiz öğretim elemanlarınca karşılanması planlanarak yürütülecek ulusal veya Avrupa Birliği projelerinde gerekli görülen alanlarda akademisyen desteği de üniversitemiz tarafından sağlanacak.

Açılan Bölüm ve Programlar ile Üniversitemiz Akademik Gelişime Katkı Sundu

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi 2021 yılında akademik gelişimde çığır açtı. Üniversitemize kazandırılan yeni bölüm ve programlar ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi üniversite adayı öğrenciler için vazgeçilmez bir tercih oldu. 2021 yılında açılan bölüm ve programlar arasında;

Üniversitemizde açılan yüksek lisans ve doktora bölümlerinin yanı sıra fakülte ve yüksekokul bünyesinde de bölümler açılarak öğrenci alımları gerçekleştirildi. Bu kapsamda 2021 yılında;


Ahi Evran Üniversitesi Cami Tamamlanarak İbadete Açıldı

Akademik ve bilimsel gelişime önem verilen üniversitemizde fiziki gelişim de ön planda tutuldu. Üniversitemiz Bağbaşı Yerleşkesinde bulunan Ahi Evran Üniversitesi Caminin yapımı da 2021 yılında tamamlanarak ibadete açıldı. Peyzaj düzenlemesi ile birlikte kilit parke yürüyüş yolu ve park alanı da yapılan caminin çevre düzenlemesi de bitirilmiş oldu. Dört minaresi, üç kapısı bulunan ve aynı anda 5 bin kişinin ibadet edebileceği kapasiteye sahip Ahi Evran Üniversitesi Cami, Selçuklu mimarisi örnek alınarak inşa edildi. Mimari özellikleri ve kapasitesi ile ülkemizin sayılı camileri arasında yer alan caminin yapımı Kırşehirli hayırsever Muzaffer Marşap, Ahi Evran Üniversitesi Cami Yaşatma Derneği ve hayırseverler tarafından tamamlandı.

Üniversitemizin ve şehrimizin en önemli ihtiyaçlarından biri olan Kütüphane binası inşaatı merkez kampüsümüzde 2021 yılında yükselmeye devam etti. 2020 yılında temel kazı çalışmalarına başlanan kütüphane inşaatının 2021 yılı mayıs ayı içerisine kadar geçen süreçte gerçekleşme oranı yüzde 20 oldu. 11 bin 327 m²’lik bir alanı kütüphaneye ayrılan peyzaj alanı ve otoparkı ile 18.397,61 m²’lik bir alana sahip üç kattan oluşacak olan yeni kütüphanemizde akademik personel, öğrenci ve ihtiyaç duyan herkes için tüm detaylar titizlikle düşünüldü. Merkez Kütüphanemizin ilk katında bireysel çalışma odaları, grup çalışma odaları, etkinlik salonları, 24 saat çalışma salonu, internet salonu, gürültülü çalışma salonu, 100 kişilik salon, sinema salonu, engelli kullanım salonu, sesli kitap salonu, arşiv ve kitaplıklar yer alıyor. İkinci katta 2 adet 366 m² çalışma salonu, 1 adet 206 m²çalışma salonu, 1 adet 307 m² çalışma salonu ve idari ofisler bulunuyor. Kütüphanemizin son katında ise 2 adet 500 m² kitaplık, 1 adet 201 m² kitaplık, 1 adet 398 m² kitaplık, 1 adet 399 m² kitaplık, 3 adet grup çalışma odası planlandı. Ayrıca çevre ve peyzaj düzenlemesine de önem verilen Merkez Kütüphane inşaatımızda 1995 m²’lik çim alan, çeşitli ağaçlar ve süs bitkileri ile 100 araçlık otopark tasarlanıyor.

En Çok Atıf Alan Bilim İnsanları Sıralamasında 50 Akademisyenimiz Yer Aldı

Uluslararası bilimsel araştırma kuruluşu AD Scientific Index'in Google Akademik açık profillerine göre hazırlamış olduğu ve 256 bilim alanında üstün başarı gösteren akademisyenlerin sıralandığı Turkey Top 10.000 Scientists "AD Scientific Index 2022 Version 1" çalışması 2021 yılında yayınlandı. Türkiye’nin en çok atıf alan bilim insanları sıralamasında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinden 50 akademisyen yer aldı. Çalışmada, 212 ülke ve 14 bin 110 üniversitedeki 712 bin akademisyenden oluşan listede yer alan Türkiye adresli üniversite ve kurumlardaki en çok atıf alan ve en yüksek H index’ine sahip ilk 10 bin akademisyen yer aldı. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye adresli üniversitelerde en çok atıf alan ve en yüksek h-index değerine sahip ilk 10 bin bilim insanının sıralandığı listeye girme başarısı gösteren 50 akademisyeni ile önemli bir başarı elde etti.

Her alanda başarılarıyla adından sıkça söz ettiren Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, ulusal ve uluslararası düzeyde ve çeşitli alanlarda yapılan üniversite sıralamalarında 2021 yılında da fark attı. Türkiye’de üniversite ve yükseköğretim üzerine araştırmalar yapan bağımsız araştırma laboratuvarı Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın (ÜniAr) her sene yayınladığı “Öğrenci Dostu Şehirler” sıralaması 2021 yılında yayınlandı. Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri sıralamasında Kırşehir 2019 yılında 30. sırada yer alırken 2020 yılında 26'ncı sıraya yükseldi. 81 ildeki 125 devlet ve 67 vakıf olmak üzere 192 üniversitede öğrenim gören 39 bin 386 öğrenciden elde edilen verilerle her sene yapılan “Öğrenci Dostu Şehirler” araştırmasında Kırşehir; 2018 yılında 35’inci, 2019 yılında 30’uncu, 2020 eğitimi öğretim döneminde ise dört basamak yükselerek 26’ncı sıradaki yerini aldı.

Akademik ve Bilimsel Faaliyetler Artarak Devam Etti

Fiziki gelişim ile birlikte akademik ve bilimsel gelişmeye de açık olan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2021 yılında çok sayıda panel, çalıştay, sempozyum, kongre ve söyleşiye ev sahipliği yaptı. Bu kapsamda üniversitemiz 2021 yılında;


Sosyal Sorumluluk Projelerine Sık Sık Yer Verildi

Sosyal sorumluluk projelerine destek vererek toplumsal faaliyetlerin sürekli içinde yer alan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi 2021 yılında da bu geleneğini sürdürdü. Sosyal sorumluluk bilinci yüksek olan üniversitemiz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yaptı. 2021 yılında Kırşehir Valiliği koordinasyonunda Kırşehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi organizasyonunda “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” etkinliği düzenlendi. Yine 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Üniversitemiz Merkez Bağbaşı Yerleşkesinde ağaç dikme etkinliği gerçekleştirdi. Yine 2021 yılında üniversitemiz öğrenci toplulukları tarafından sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Çayağzı Ortaokulu ziyaret edildi. Ziyaret kapsamında öğrenci toplulukları çeşitli oyun ve aktivitelerle ortaokul öğrencileriyle keyifli vakit geçirdiler. Üniversitemiz öğrencileri yapılan etkinlik sayesinde hem çocuklarla eğlendi hem de yardımların yerine ulaşmasının mutluluğunu yaşadı.

Sportif Faaliyetlerle de Ön Plandayız

Her türlü akademik ve bilimsel gelişmeye açık olan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi çeşitli sportif faaliyetlerle de göz dolduran bir üniversite oldu. 2021 yılında üniversitemiz, Satranç Topluluğu tarafından düzenlene Birinci Satranç Turnuvasına ev sahipliği yaparak çok sayıda öğrencinin turnuvaya katılmasını sağladı.

Aynı zamanda üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesinde eğitim öğretim gören Milli Sporcumuz ve Spor Öğretmenliği Bölümü  3.sınıf öğrencimiz Merve Dinçel, WT Kadınlar Açık Dünya Şampiyonası'na katıldı. Riyad’da Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından ilk defa düzenlenen kadınlar açık dünya şampiyonasında 53 kiloda mücadele eden Merve Dinçel, altın madalya kazandı. Milli sporcumuz Merve Dinçel, İspanya'dan Alma Perez Corrado'yu altın vuruşla yenerek şampiyon oldu ve ülkemize 2021 yılında 40 olimpik puan kazandırdı.