Türkiye’yi yasa boğan asrın felaketinde ilk günden itibaren yardım çalışmaları ile depremzedelerin yanında olan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, ilimize gelen depremzede çocuklara da sosyal iyileştirme çalışmaları yaparak aktiviteler düzenliyor. Kırşehir KYK yurtlarında kalan çocukların yaşanan travmayı atlatabilmesi için Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan Afet Koordinasyon Merkezinde görevli birçok gönüllü öğretim elemanı ve öğrenci afetzede çocuklara destek sağlıyor. Bu çalışmalar sayesinde yapılan çeşitli etkinlikler ve psiko-sosyal destek yoluyla yaraların bir an önce sarılması amaçlanıyor.


Üniversitemiz bünyesinde çalışan gönüllü ekip, diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordineli bir şekilde çalışarak deprem korkusuyla ve yarattığı stresle baş etmekte zorlanan çocuklar için etkinlikler düzenliyor. Gönüllü eğitimciler ve öğrenciler, oyun terapileri ve grup çalışmalarıyla çocukların yaşanan olumsuz süreci atlatmalarına yardımcı olup sosyalleşmelerini sağlıyor. Sürecin başından beri çok sayıda gönüllü eğitim ekibi çocuklarla boyama, okuma, resim ve geleneksel zekâ oyunları oynayarak çocukların deprem psikolojisini kolay atlatabilmeleri için güçlü yönlerini ortaya çıkarma ve destekleme çalışması da yürütülüyor. Etkinlikler kapsamında farklı gönüllülerden oluşan takımlar yurtlarda görev almaya devam ediyor. Ayrıca etkinlikler sonunda yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ve sürece yönelik önerilerin alınması için toplantılar yapılıp gerekli güncellemeler de sağlanıyor.


Çocukların zorlu bir süreçten geçtiğini dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, sarsıcı sürecin izlerini ağır hisseden çocukları bu psikolojiden uzaklaştırmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Üniversite olarak gerek ayni yardım gerek bölge de yemek ikramı noktasında imkânlar çerçevesinde ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Rektör Karakaya, şu anda da üniversitenin asli görevlerinden biri olan çocuk eğitimi ve psikolojisi hususunda çocuklara destek sağladıklarını belirtti.