Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi tarafından Cumhuriyet tarihinin en büyük doğal afetlerinden biri olan Kahramanmaraş merkezli depremlerde, hayatını kaybeden vatandaşlar için mevlit programı düzenlendi. 24 Şubat 2023 tarihinde Cuma namazı öncesi düzenlenen programa, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, akademik ve idari personel, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Mevlit programı ilk olarak Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından Kahramanmaraş merkezli depremlerde vefat eden öğrencilerimiz, personelimiz ve öğrencilerimizin yakınları ile depremlerde hayatını kaybeden diğer tüm vatandaşlar için Mevlit okutularak dualar edildi.

Yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlar için baş sağlığı dileklerinde bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 10 ilde yaşanan afetin tüm Türkiye’yi etkilediğini belirterek böyle bir felaketin bir daha yaşanmamasını temenni etti.