Cumhuriyet tarihinin en büyük doğal afetlerinden birini yaşayan ülkemizde, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin bölgeye ve Kırşehir’e gelen depremzedelere yardımı sürüyor. AFAD ve ilgili diğer resmi kurumlarla koordineli olarak bölgeye destek faaliyetleri süren üniversitemizin depremin ilk gününde başlattığı ayni yardım kampanyası da devam ediyor.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçesinde meydana gelen Hatay, Osmaniye, Adıyaman,  Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere çevre illerde yoğun şekilde hissedilen deprem sonrası genel hayatı olumsuz yönde etkileyen şartların giderilmesi ve depremden etkilenen vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının karşılanması için Üniversitemiz tarafından 6 Şubat 2023 tarihinde “Afet Bölgesine Ayni Yardım Kampanyası” başlatılmıştı. Kampanya kapsamında toplanan yardımların ilki araçlarla bölgeye sevk edilirken sonrasında devam eden yardımlar Kırşehir’e gelen depremzedelerin ihtiyacı için kullanılmıştı. Halen Bağbaşı Merkez ve Cacabey Yerleşkelerinde devam eden ayni yardım kampanyasında toplanacak yardımlar ise Kırşehir AFAD’a, Kırşehir’deki depremzedelere verilmek üzere teslim edilecek. Katkı sağlayan akademik ve idari personel ile öğrencilere teşekkür eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak depremden etkilenen vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanması aşamasında üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini kaydetti.