Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremin ardından her türlü imkânını seferber eden Üniversitemiz, deprem bölgesinde hasar tespiti yapmak üzere Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden 10 öğretim üyesini ve Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığından 2’si mühendis 1’i tekniker olmak üzere toplamda 13 kişilik ekibi Osmaniye ve Adıyaman’a gönderdi.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonucunda oluşan yapısal hasarları yerinde incelemek amacıyla Üniversitemiz Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve araştırma görevlileri oluşan ekip 13 Şubat 2023 tarihinde Osmaniye'ye, mühendislerden oluşan ekip ise 8 Şubat 2023'ten beri Adıyaman ilinde saha çalışması yapmak üzere ilgili illerde çalışmalarına devam ediyorlar. Söz konusu saha çalışması kapsamında Osmaniye ve Adıyaman Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü koordinesinde incelemelerini sürdüren ekip, gerekli incelemelerde bulunarak binalarda hasar tespiti yapacak.

Hasar tespiti yapmak için üniversitemizden bölgeye giden ekip şu isimlerden oluştu:

Doç. Dr. Emrah Yalçın

Doç. Dr. Sertaç Oruç