Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, deprem bölgesine yönelik destek ve yardım çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda 14 Şubat 2023 tarihinde Üniversitemiz Afet Koordinasyon Merkezi ekibini kabul eden Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, deprem bölgesine giden ekiplerin çalışmaları, bölgedeki öğrencilerin ve ailelerinin ihtiyaçları ile destek taleplerini karşılamak amacıyla bir toplantı gerçekleştirerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Sıcak Yemek Hizmeti Adıyaman’a Kaydırıldı, Kahramanmaraş’ta Sağlık ve Çocuklara Psiko-Sosyal Destek Sağlanıyor

Toplantıda çalışmalara organize bir şekilde AFAD, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve ilgili kurumlarla işbirliği içinde devam edildiği belirtildi. İnsani yardım konusunda Kahramanmaraş bölgesinde kalıcı hizmet veren seyyar mutfak, sıcak yemek hizmetlerinin ihtiyaca binaen Adıyaman’a kaydırıldığı, Kahramanmaraş’ta ise sağlık hizmeti ile küçük çocuklara psiko-sosyal destek sağlandığı ve oyun odaları kurulduğu bilgisi verildi. Daha sonra Kahramanmaraş’ta bulunan hemşirelik, okul öncesi destek psiko-ilkyardım ve sosyal iyileştirme çadırındaki akademisyenlerle görüntülü görüşme yapan Prof. Dr. Vatan Karakaya, akademisyenlere bölgede çok kıymetli hizmetlere vesile olduklarını ihtiyaç ortadan kalkıncaya kadar afetzedelere hizmetlerine devam etmeleri talimatını verdi. Bina enkazlarının ruh enkazına dönüşmemesi için devletin tüm kurumlarının ve üniversitemizin teyakkuzda olduğunu dile getiren Rektör Karakaya, bölgeye desteğin en üst seviyede sürdürülmesi için koordinasyon ekibini yetkilendirdi.

Bölgedeki Öğrencilerimizin Talep ve İhtiyaçlarına Destek Oluyoruz

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle SKS bünyesinde kurulan üniversitemizin Afet Koordinasyon Merkezi yetkilileri ile yaptığı toplantıda afet yönetiminde değişen ihtiyaçlara dikkat çekerek, gün itibariyle şehrimize tahliye edilen depremzedelerin sosyal iyileştirmeleri kapsamında üniversitemizin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi aldı. Üniversitemizin depremin ilk saatlerinden itibaren tüm imkânları ile bölgeye destek verdiğini söyleyen Rektör Karakaya “Gönüllü öğrencilerimizin ve öğretim elemanlarımızın 24 saat görev aldığı Afet Koordinasyon Merkezi ile bölgedeki öğrencilerimizin talep ve ihtiyaçlarını alarak AFAD ve ilgili kurumlar ile paylaşıyoruz. Ekiplerimiz, öğrencilerimizi arayarak durumlarını yakından takip ediyor.” İfadelerini kullandı.