Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde gerçekleşen depremlerden sonra ortaya çıkan ihtiyaçlar için aralıksız çalışıyor. Bu kapsamda 10 Şubat 2023 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda ‘’Deprem Sonrası Psikolojik İlkyardım Eğitimi’’ toplantısı yapıldı. Toplantıya Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Kırşehir İl Temsilcisi Uzm. Psk. Dan. Esra Dilan Kuzu, gönüllü öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Türkiye'yi derinden sarsan deprem felaketinden dolayı ilk günden itibaren depremzedelerin yaralarını sarmak için bölgede yemek dağıtımı yapan ve ayni yardımda bulunan üniversitemiz şimdi de afet bölgesinden Kırşehir’e gelecek olan depremzedelere psikolojik destek vermeye hazırlanıyor. Bu kapsamda yapılan toplantıda gönüllü çalışacak katılımcılara deprem sonrası ilimize gelecek olan depremzede vatandaşlarımıza yaklaşımın nasıl olması gerektiği, kişilerde var olan başetme becerilerini nasıl hatırlatılacağı gibi konularda psikososyal destek eğitimi verildi. Verilen bu eğitimlerle üniversitemiz sıkıntılı sürecin etkilerini en aza indirmeyi hedefliyor.

Eğitimin videosunu izlemek için tıklayınız...