Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi 4. sınıf öğrencisi Cengizhan Şimşek, 661’incisi gerçekleşen Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde Başpehlivan olarak Altın Kemer kazandı. 661’incisi gerçekleşen Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 27 Haziran – 3 Temmuz 2022 tarihleri arasında Kırkpınar’da gerçekleşti.

661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde, finalde rakibi Mustafa Taş’ı mağlup eden Cengizhan Şimşek Türkiye’nin yeni Başpehlivanı oldu. Başpehlivan Cengizhan Şimşek’e Altın Kemerini Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu taktı.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin sportif, kültürel ve sosyal faaliyetlere büyük önem verdiğini anlatan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, sportif çalışmaları her zaman desteklediklerini kaydetti. Ülkemizde önemli bir yeri olan Güreş sporunda üniversitemiz öğrencisi Cengizhan Şimşek’in başarılı performansını tebrik eden Rektör Karakaya, Şimşek’e bundan sonraki sportif çalışmalarında başarılar diledi.