Cezayir'de düzenlenen 19. Akdeniz Oyunlarında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde eğitim-öğretim gören Milli Sporcularımız ülkemizi gururlandırdı. 26 Haziran – 5 Temmuz tarihleri arasında Akdeniz bölgesindeki 26 ülkeden 3 binden fazla sporcunun katıldığı çok sporlu etkinlik, Cezayir'in Vahran (Oran) kentinde düzenleniyor.

Üniversitemiz Öğrencisi Milli Güreşçi Muhammet Karavuş’tan Altın Madalya

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Muhammet Karavuş,19. Akdeniz Oyunları'nda Erkekler Serbest Stil Güreş 60 kiloda İspanyol rakibini 9-2 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı ve altın madalyanın sahibi oldu. Öğrencimiz Karavuş, grup maçlarında önce Levan Metreveli Vartanov'u 7-2 daha sonra ise Cezayirli Salah Eddine Kateb'i 6-0 yenerek yarı finale yükselmişti. Yarı finalde İtalyan Studd Obispado Morris'i 10-0 ile geçen Karavuş, grup maçında 7-2 mağlup ettiği İspanyol Levan Metreveli Vartanov'u, finalde 9-2 yenerek şampiyon oldu.

Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencimiz Samet Ak Oyunlardan Gümüş Madalya ile Döndü

Diğer Milli Güreşçimiz ve üniversitemiz öğrencisi Samet Ak ise Akdeniz Oyunlarından gümüş madalya ile döndü. Oran kentinde gerçekleşen organizasyonda Samet, çeyrek finalde Arnavut sporcu Islam Dudaev'i, yarı finalde de Cezayirli Abdelkader Ikkal'ı yenerek finale yükseldi. Milli güreşçi, finalde karşılaştığı Mısırlı Amr Hussen'e teknik üstünlükle kaybedip, gümüş madalyada kaldı.