Üniversitemiz tarafından düzenlenen, Spor Bilimleri Fakültesi ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığının destekleri ile organize edilen Spor Şenliklerinin dördüncüsü Futbol Turnuvası ile başladı. 12 Mayıs 2022 tarihinde Üniversitemiz Bab-ı Ahi Halı Sahada başlayan şenliklere startı  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük verdi.

4.Spor Şenliklerinin açılış töreninde bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, üniversitemizde gençlerle böyle bir aktivite yapıyor olmaktan mutlu olduklarını belirterek spora ve sporcuya önem verdiklerini söyledi. Birçok alanda spor müsabakalarının gerçekleştirileceğini de dile getiren Gökbel, şenliklerde yarışacak tüm gençlere başarılar diledi.