Üniversitemiz ilklere, yeniliklere, bilime ve topluma hizmet uygulamalarına kesintisiz devam ediyor. Kaliteli insan yetiştirme derdiyle 2016 yılında yola çıkan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, bugün geldiği noktada YÖKAK tarafından sadece beş üniversiteye beş yıl süreyle verilen Tam Kurumsal Akreditasyon Belgesini almaya hak kazandı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu çerçevede 29 Nisan 2022 tarihinde üniversitemizde yaşanan bu dönüm noktasını ve değişimleri basın mensupları ile paylaşmak için iftar daveti düzenledi. Yerel ve ulusal basının temsilcileriyle bir araya gelinen davete basın mensuplarının ilgisinin yoğun olduğu görüldü.

KAEÜ Birçok Köklü Üniversiteyi Geride Bırakarak Süper Lige Çıktı

Prof. Dr. Vatan Karakaya, kurumların önemli gelişmelerini medya ile paylaşmasının önemine değinerek başladığı konuşmasında, pandemi nedeniyle bir araya gelemedikleri basın mensuplarına toplantıya katılım göstermelerinden dolayı teşekkür etti.  Rektör Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesini birçok köklü üniversiteyi geride bırakarak süper lige çıkardıkları müjdesini bugün aldıklarını ve bu sevinci basın mensuplarıyla paylaşmak istediklerini söyleyerek sözlerine başladı. YÖKAK tarafından ortaya konan 22 ölçüt ve 56 alt ölçüt parametresiyle 1000 puan üzerinden değerlendirildiklerini anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizin bu ölçütlerde değerlendirilerek Tam Kurumsal Akreditasyon Belgesini almaya hak kazandığını söyledi.

Bir Toplu İğne İçin Bile Kalite Süreci Varsa Yetiştirdiğimiz İnsanın Hesabını Vermek İçin de Kalite Süreci Olmalı

Altı yıldır Ahilik değerlerini önceledikleri bir kalite ve değerler sisteminin peşinde olduklarının altını çizen Karakaya, bugün geldikleri noktanın Türkiye Yükseköğretiminde bir kalite güvence sistemi olarak karşımızda durduğunu belirtti. Kalite olamadan umut olmayacağını ifade ederek sözlerine devam eden Karakaya şunları söyledi: ‘’Bu anlamda umudun olamayacağı meselesini YÖK’te fark etti ve Yükseköğretim Kalite Kurulu kuruldu. Biz bu arada kendimize şu soruyu sormuştuk: Bir toplu iğne üretimi için bile bir kalite süreci var ise yetiştirdiğimiz insanın hesabını vermek için bir kalite sistemimizin olması gerekmiyor mu? Allah bize nasip etti ve geldiğimiz noktada bu sistemi kurduk ve şuan kalite ihraç eden bir marka kurum durumundayız. YÖKAK’ın ciddi testlerinden geçtik, iddialarımızın ispatı istendi, tutarlılık testlerine tabi olduk ve beş yıllık tam akreditasyonu süreç sonunda hak eden üniversitelerden biri olduk. Üstelik bunu 2006’dan sonra kurulup da hak eden iki üniversiteden biri olduk’’

Üniversitemizin Artık ÖSYM Tercihlerinde ‘Akredite Olmuş Üniversite’ İbaresiyle Çıkması Öğrenci Kalitesini Artıracak

KAEÜ’nün artık sıradan, keyfi uygulamaların olamayacağı bir üniversite seviyesine eriştiğini kaydeden Prof. Dr. Vatan Karakaya önemli bir noktaya daha dikkat çekerek Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin ÖSYM’de kayıt yapılırken ‘akredite olmuş üniversite’ ibaresinin öğrencilerin karşısına çıkacağına dikkat çekti. Bunun niçin önemli olduğu sorusuna cevap veren Karakaya, öğrencinin bu noktada kalitesi tescil edilmiş bir üniversiteyi tercih edeceğini bunun da öğrenci kalitesini artıracağını ifade etti.

KAEÜ Mezun Öğrencilerine Artık ‘’Ulusal Dolaşıma Açık Kalite Sertifikası’’ Verecek

YÖKAK’ın 27 uluslararası akreditasyon kurumuna sorumlu olduğu bilgisini vererek konuşmasına devam eden Karakaya, bunun faydasını öğrencilerin göreceğini ve mezun olan öğrencilere artık ‘’Ulusal Dolaşıma Açık Kalite Sertifikası’’ verileceğini söyledi. Karakaya, istikballerini önceledikleri gençlerin kaliteyle endekslenmiş bir yapı içerisinde eğitim alacakları yeni bir sistemin devreye gireceğini vurgulayarak bu beş yıllık tam akreditasyon sürecinin kendisi için de ‘’Rektörlük Projesi’’ olduğunu kaydetti.

Toplantı sonunda üniversitenin diğer projelerini de anlatan ve basın mensupları tarafından yöneltilen soruları cevaplayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversite için önemli olan bu sürece verdikleri destek için basın mensuplarına teşekkür etti.