Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), Üniversitemiz Sosyal Bilimler MYO ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ortaklığında 1-7 Mart Muhasebe Haftası etkinlikleri kapsamında bir panel düzenlendi. 1 Mart 2022 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi Neşet Ertaş Salonunda gerçekleşen panele Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Asaf Kayaoğlu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin Şahin, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. İbrahim Aydın, Kırşehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavir (SMMM) Odası Başkanı Özgür Albayrak, bölüm başkanları ve öğrenciler katıldı. Panelin moderatörlüğünü SMMM Odası Başkanı Özgür Albayrak yaparken panelde konuşmacı olarak Dr. Öğr. Üyesi YMM Murat Yüksel, Dr. Öğr. Üyesi Emin Efecan Aktaş ve Mali Müşavir Haydar Zengin yer aldı.

Panelin açılış konuşmasını Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Asaf Kayaoğlu yaparak muhasebe mesleğinin önemine değindi. Muhasebeciliğin devletin vergilerin hesaplanmasında devlete ve vatandaşa kolaylık sağlayan ve danışmanlık yapan bir meslek olduğunu belirterek muhasebeciliğin olmadığı yerde mali işleri yürütmenin zorlaşacağını söyledi. Geleceğin muhasebecileri ile böyle bir programda bir araya gelmekten mutlu olduğunu vurgulayan Kayaoğlu, panelin verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Asaf Kayaoğlu’nun konuşmasının ardından Moderatör Kırşehir SMMM Odası Başkanı Özgür Albayrak söz alarak her yıl gerçekleştirdikleri 1-7 Mart Muhasebe Haftasında üniversitemizde öğrencilerle bir arada olmaktan mutlu olduğunu belirtti. Muhasebe mesleğinin ekonomik kazançlarından ve avantajlarından bahseden Albayrak, öğrencilere muhasebecilik mesleği hakkında meslek tecrübelerini ve mali refahının önemini anlattı.

Moderatörün konuşmasının ardından panele geçilerek Dr. Öğr. Üyesi YMM Murat Yüksel “Mali Müşavirlik Mesleğinin ve Muhasebe Eğitiminin Yüksek Öğrenimdeki Yeri”, Dr. Öğr. Üyesi Emin Efecan Aktaş “Mali Müşavirlik Mesleğinin Vergi Kanunları Kapsamında Değerlendirilmesi” ve Mali Müşavir Haydar Zengin “Mali Müşavirlik ve Muhasebe Mesleğinin Geleceği, Dijital Gelişmeler Kapsamında Değerlendirilmesi” konularında sunumlar yaptı.

Sunumların ardından öğrencilerin soruları yanıtlandı. Panel sonunda katılımcılara plaket verildi.