Yükseköğretim Kalite Kuruluna (YÖKAK) Kurul Üyesi seçilen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, YÖKAK Kurul Toplantısına katıldı. 15 Şubat 2022 tarihinde YÖKAK Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar, YÖKAK Eski Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Kurul Üyesi Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya başta olmak üzere eski ve yeni kurul üyeleri katıldı.

Ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarının sürekli gelişimine ve bireylerin evrensel yeterliliklere ulaşmasına katkı sağlamak üzere yükseköğretim alanında kalite güvencesi sistemini güçlendirmeyi hedefleyen YÖKAK, yapılan kurul toplantıları sayesinde gerçekleştirecekleri tüm faaliyet ve süreçlerde ortak paydada buluşarak Türkiye yükseköğretimine fayda sağlamaya devam edecek. Üyeler, bilgi, tecrübe ve görüşlerini paylaştıkları Kurul Toplantısında, YÖKAK’ın misyonu ve vizyonu doğrultusunda belirlenen stratejik hedeflerine ulaşmak için çalışmalarını sürdürecekler.


Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya YÖKAK Kurul Toplantısının ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın Başkanlığında eski kurul üyeleri ile yeni kurul üyelerinin bir araya gelerek fikir paylaşımında bulunduğu bir toplantıya daha katıldı. Gerçekleşen toplantıda eski kurul üyeleri, yeni kurul üyelerine çalışma sistemleri, faaliyet planları, kalite güvence sisteminde gerçekleştirilen çalışmalar ve gelinen nokta hakkında görüşlerini sundular.

Toplantı hakkında kısa bilgiler veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, YÖKAK Kurul Toplantısında tüm üyelerin kalite çalışmalarındaki tecrübelerini birbirlerine aktararak yükseköğretim kurumlarında kalite güvencesi sisteminin gelişmesine hep birlikte destek vereceklerine inandığını söyledi. Kalite kültürünün yayılımını teşvik etmek ve tüm paydaşlar arasında işbirliğine dayalı ilişkiler kurmak için Türkiye Yükseköğretiminin güçlenmesine katkı sağlayacaklarını anlatan Rektör Karakaya, yenilikçi uygulamalar ile yükseköğretimde bürokratik yükü azaltılmış kalite güvencesi sisteminin yaygınlaştırılmasıyla sistemin sürekli iyileştirilmesini sağlamaya yönelik çalışmaların devam edeceğini kaydetti.