Üniversitemizin Büyük Başarısı Bütünleşik Kalite Yönetim Sisteminin İsim ve Marka Tescili Yapıldı
Kalite çalışmalarında öncü olan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin geliştirdiği sistemler meyvesini vermeye başladı. Üniversitemizin kalite yönetim sistemi yazılımı için Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğüne yapılan başvuru sonuçlandı. Başvuru sonucunda sistem, Ahi Evran Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi (BKYS) adıyla Bilgisayar Programı türünde isim hakkını tescil etti.

Türk Patent ve Marka Kurumu Tescili Yaptı

BKYS’nin marka tescili amacıyla Sanayi Bakanlığı Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan başvurumuz kabul edilerek 06.01.2022 tarihinde Ahi Evran Üniversitesi Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi adıyla anılmasına karar verildi.


BKYS Sistemi Birçok Özelliğe Sahip Bulunuyor

BKYS, kalite yönetimi, idari süreçler, eğitim süreçleri, paydaş ilişkileri, tedarikçi değerlendirme, akreditasyon, müşteri ilişkileri, kalite faaliyetleri, risk yönetimi, kamu kurumları yönetimi alanlarında kullanılıyor. Dünyada yaygın olan Windows, Mac, IOS, Android, Linux gibi işletim sistemleri tarafından destekleniyor. Türkçe ve İngilizce Dil seçenekleri bulunan BKYS’de stratejik plan yönetimi, süreç yönetimi, faaliyet planlarının yönetimi, risk yönetimi, paydaş ilişkilerinin yönetimi, iyileştirme faaliyetlerinin yönetimi, memnuniyet yönetim sistemi gibi birçok modülü bulunmaktadır

BKYS, Kurumsal Yönetimler İçin Türkiye’de Geliştirilmiş İlk Yerli ve Milli Yazılım

BKYS, sahip olduğu özellikleri ile kamu ve özel sektör kuruluşlarında kalite süreçlerinin gerektirdiği tüm işlemlerin kanıta dayalı olarak takip edilmesini sağlayan bir yönetim kalite güvence sistemidir. Tescil ve akreditasyon amaçlı iç ve dış değerlendirme süreçlerinde büyük kolaylık sağlayan BKYS, daha önce Yükseköğretim Kuruluna, YÖKAK'a, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisine ve birçok üniversiteye tanıtımı yapıldı. BKYS, Kurumsal Yönetimler için Türkiye’de geliştirilmiş ilk yerli ve milli yazılımdır. İşlevselliği, kullanışlılığı ve etkinliği sayesinde dört farklı ödüle başvurusu yapılan BKYS, ticari bir ürün olarak pazarlanma aşamasına geldi.

Rektör Karakaya: ‘’30’un üzerinde üniversiteye Birçok Kamu Kurumuna BYBS’yi Anlattık ve Şimdi Patentini Almanın Mutluluğunu Yaşıyoruz’’

Ahi Evran Bütünleşik Kalite Yönetim Sisteminin (BKYS) tescilinin yapılması sonrası açıklamalarda bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya şunları söyledi: ‘’Kalite ile ilgili bir yönetim modelimiz, işleyiş modelimiz ve iş akışı verilerinden oluşan yarına bizi emin kılacak güvence sistemimiz var. 30’un üzerinde üniversiteye ve başka kamu kurumlarına bu sistemi anlattık. Sürecimizi insanlara göstererek 'yaşadığımız bu süreçlerle kaliteliyiz' diyoruz. Kalite süreciyle her iş ve oluş kayıt altında ve şeffaf bir yönetim modelimiz var. Şuan da sistemin patentini alma başarısı göstermemiz de doğru yolda olduğumuzu kanıtlıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.’’ dedi.