Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler ve Medeniyet Araştırmaları Topluluğu tarafından düzenlenen Kamu Diplomasisinde Yeni Yönelimler Etkinliğine konuşmacı olarak katılan İletişim Başkanlığında görevli ve TRT Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Oğuz Göksu, program öncesi Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ziyaret etti. 20 Aralık 2021 tarihinde rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette ülke gündemi ve üniversitemizin faaliyetleri görüşüldü.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Karakaya, TRT Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Oğuz Göksu ve beraberindekilere teşekkür etti.

Ziyaretin ardından Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşecek olan Kamu Diplomasisinde Yeni Yönelimler Etkinliğine geçildi.

Akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrencinin katıldığı programın açılış konuşmasını Uluslararası İlişkiler ve Medeniyet Araştırmaları Topluluğu Başkanı Nurbanu Gürbüz yaptı. Gürbüz konuşmasında, topluluklarının amaç, misyon ve vizyonu hakkında bilgiler vererek yıl boyunca etkinliklerinin devam edeceğini söyledi.

Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler ve Medeniyet Araştırmaları Topluluğu Başkanı Nurbanu Gürbüz’ün konuşmasının ardından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin söz alarak programlarına iştirak eden TRT Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Oğuz Göksu’ya teşekkür etti. İİBF olarak öğrencilerinin bilgiye erişebilirliğini artırmak, onları alanlarında uzman isimlerle bir araya getirerek tecrübe kazandırabilmek adına kamu kurum ve sivil kuruluşlarla iş birliği içinde olduklarını belirten Çetin, kamu diplomasisinin toplumlar ve kültürler arasındaki köklü ve sarsılmaz ilişkileri inşa etmeyi amaçladığını kaydetti. TRT Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Oğuz Göksu’nun İletişim Başkanlığı ve TRT’nin kamu diplomasisindeki işlevini, Türkiye’nin yumuşak güç kapasitesini ve dijital diplomasi faaliyetleri konusunda bilgiler vereceğini dile getiren Prof. Dr. Nur Çetin, öğrencilere Doç. Dr. Oğuz Göksu’nun bilgi ve tecrübelerinden faydalanmalarını tavsiye etti.

İİBF Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin’in konuşmasının ardından TRT Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Oğuz Göksu söz alarak konuşmasını yaptı. Göksu konuşmasında, sert gücün yanı sıra yumuşak gücün de ülkelerin imajlarını, itibarlarını ve algılarını belirleyen en önemli dinamikler haline geldiğini söyledi. Uluslararası medyadan bahseden Göksu, kamu diplomasisinde tamamlayıcı unsurun medya yönetimi olduğunu vurguladı. Buna bağlı olarak da işin algı yönetimi olan dijital ve psikolojik harp aşamasının da oldukça önemli olduğunu söyleyen Doç. Dr. Oğuz Göksu, “Dijital diplomasi günümüzün iletişim yöntem ve tekniklerinde yabancı komuoyunu etkilemek için en önemli enstrümanlar arasında yer alıyor.” dedi. Kamu diplomasisi ve algı yönetimini bir çeşit ikna endüstrisi olarak düşünmek gerektiğini dile getiren Göksu, imaj, itibar ve algı yönetimi aşamalarının kritik seviyeler olduğunu vurguladı.

Konuşmasının ardından TRT Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Oğuz Göksu, akademisyenler ve öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Program, İİBF Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin’in TRT Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Oğuz Göksu’ya teşekkür belgesi vermesinin ardından sona erdi.