Üniversitemizde KAP Saha Ziyareti Süreci Tamamlandı
Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından 2021 yılı Kurumsal Akreditasyon Programına (KAP) dâhil edilen Üniversitemize, YÖKAK Değerlendirme Takımı tarafından 07-09 Aralık 2021 tarihlerinde saha ziyareti gerçekleştirildi. Prof. Dr. Macit Fikret Suner Başkanlığında Prof. Dr. Süleyman Doğan, Prof. Dr. Ali Bilgin, Prof. Dr. Füsun Eyidoğan, Prof. Dr. Erdoğan Çiçek, Dr. Öğr. Üyesi Sevda Çiftçi, Alaattin Soruklu ve Türkan Yalçın’dan oluşan değerlendirme takımı saha ziyareti ve yüz yüze görüşmeler gerçekleştirmelerinin ardından üniversitemizden ayrıldı.


Kurumsal Akreditasyon Süreci Üniversitemize Değer Kattı

KAP Değerlendirme Takımının Üniversitemizden ayrılmasının ardından değerlendirmelerde bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, iyi insan yetiştirme sorumluluğu altında çalıştıklarını ifade ederek KAP sürecinin üniversitenin her tabakasına değer kattığını, birimlere nüfuz ederek yeteneklerini artırdığını kaydetti. Kalite anlayışı sayesinde gelişmeye açık yönlerini daha net bir şekilde görebildiklerine gönderme yapan Rektör Karakaya, bütünsel bir anlayışla verimli, rekabetçi ve girişimci bir üniversite olmayı amaç edindiklerini söyledi. Karakaya, öğrencilerin ve tüm paydaşların yüksek kaliteli hizmet almasının temel amaçları olduğunu sürekli iyileştirmelerle hedeflerine yürümeye devam ettiklerini belirtti.


Rektör Karakaya, Süreçte Emeği Geçen Herkese Teşekkür Etti

Prof. Dr. Vatan Karakaya sözlerinin devamında şunları söyledi: ’’Öncelikle KAP saha ziyaretine katılan YÖKAK Değerlendirme Takımı Başkanı ve Üyelerine  teşekkür ediyorum. Başta Sayın Valimiz olmak üzere saha ziyaret programı süresince destek veren ve paydaş toplantısına katılan tüm dış paydaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Değerlendirme sürecinin organizasyonunu yapmak üzere görevlendirilen KAP Hazırlık Komisyonuna, özverili çalışmaları nedeniyle değerli akademik ve idari çalışanlarımıza ve süreci sahiplenen kıymetli öğrencilerimize teşekkürlerimi sunarım. Aynı heyecan ve coşkuyla, Üniversitemizin gelecek dönemlerdeki uygulama ve sistemleriyle diğer üniversitelere örnek oluşturacak bir düzeye erişeceğine inanıyorum.’’