‘Tarım ve Jeotermal’ alanında pilot üniversite seçilen üniversitemizin ‘Termal Seralarda Kümelenme’ projesi kapsamında araştırma faaliyetlerinin devam ettiği Ar-Ge seramızda topraksız tarım tekniği ile galia tipi kavun yetiştiriliyor.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Kurt ve Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük ve beraberlerindeki heyet termal sera alanında incelemelerde bulunarak gelinen son aşama hakkında Proje Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Başak’tan bilgiler aldı.

Başak: “Farklı Budama ve Dikim Metotlarıyla Verimi Artırmayı Hedefliyoruz

Ar-Ge Serasında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Proje Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Başak, belirledikleri budama ve dikim sıklığı ile galia tipi kavunda çok daha verimli ve kaliteli ürün almayı hedeflediklerini belirtti. Proje sonuçlarını başta bölgelerinde topraksız tarım yapan işletmelerle paylaşacaklarını söyleyen Başak, sürdürülebilir ve insan sağlığı için risk oluşturmayan ürünler elde etmek için çabaladıklarını kaydetti.

Rektör Karakaya : Katma Değeri Yüksek Alternatif Ürün Elde Etme Çabasındayız

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, ihtisaslaşma çalışmalarında yakaladıkları ivmeyi somut projelerle birlikte her zaman bir üst basamağa taşıma gayretinde olduklarını söyledi. Rektör Karakaya, Ar-Ge seramızda yürütülen topraksız tarım tekniğiyle galia tipi kavun projesi sayesinde topraksız yetiştiricilik yapılan seralar için katma değeri yüksek, alternatif ürün elde etme çabasında olduklarının altını çizdi. Amaçlarının üniversite ve şehir açısından yeni bir kalkınma hikâyesi başlatmak olduğunu anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, sürece katkı sunan herkese teşekkürlerini iletti.