Üniversitemizde Yapılan Gözetim Tetkiki Başarıyla Tamamlandı

Kalite yolculuğuna aralıksız devam eden ve kalitesi ile diğer üniversitelere model olan üniversitemizde gerçekleştirilen Gözetim Tetkik Süreçleri başarıyla tamamlandı. 7 Aralık 2018 tarihinde Genel Sekreterlik Toplantı Salonunda kapanışı yapılan toplantıya Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, TSE Kayseri İl Koordinatörlüğü Tetkikçileri, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük ve Kalite Yönetim Koordinatörlüğü ekibi katıldı.

Üniversitemizde bulundukları üç günlük süre içerisinde yaptıkları değerlendirmelerde uygulanan çalışmaları çok beğendiklerini anlatan tetkikçiler, gözetim tetkiki yapılan birimlerde katılımın yüksek olmasının da kendilerini sevindirdiğini ifade ettiler. Kalite Koordinatörlüğü ekibi ile uyum içerisinde çalışarak tamamladıkları gözetim tetkiki sonunda stratejik planda belirlenen süreç maddelerinin uygulandığını anlatan heyet, güçlü ve zayıf yönlerin değerlendirilerek bunların fırsata dönüştürülmesinin katma değer sağlayacağını belirtti. Riskler belirlenirken dikkat edilecek konulara dikkat çeken heyet temsilcileri, “Risk tamamen ortadan kalkmıyorsa yaşanabilir hale getirilmeli.” dedi.

Süreçlerin her birim için farklı olduğunu, her birimin hedeflerinin ve risklerinin aynı olmadığını anlatan heyet, uygun olmayan hizmet kavramına yönelik çalışmaların değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Yeniden gözden geçirilmesi gereken konularla ilgili açıklamalarda bulunan heyet, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin süreci başarıyla yönettiğini, üniversitemizden beklentilerinin yüksek olduğunu ve üniversitemizin de bu beklentiyi karşıladığını ifade etti. Heyet, bu konuda emek veren üniversite yönetimi ile tüm personeli tebrik etti.

TSE Kayseri İl Koordinatörlüğü Gözetim Tetkikçilerinin ardından bir konuşma yapan Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Gökbel, eksiklerin tespit edildiği noktalar üzerinde yeniden çalışılacağını ve yeni fırsatların oluşması için çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Toplantı da bir konuşma da Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt yaptı. Kalite ile ilgili çalışmalar yapıldıkça stratejik planda revizyon ihtiyacı hissettiklerini söyleyen Kurt, kurumsal bilgi ve kurumsal hafıza ile birlikte eksiklerin tamamlanacağını belirtti. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin kalite konusunda anlatacaklarının çok olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mustafa Kurt sözlerine şu şekilde son verdi: “Kalite konusunda biz lokomotif olacağız. Tüm birimlerimizde bu sürecin en iyi şekilde uygulanması için çok çalıştık. Yeni hedeflerimiz var ve bu hedeflere ulaşmak için iyileştirmeler yapmaya devam edeceğiz. Üniversitemizi güçlü olarak gördüğünüz ve yakından ilgilendiğiniz için teşekkür ederiz.”