Üniversitemiz 112 Acil Sağlık Hizmetleri İçin Cacabey Yerleşkesinde Yer Tahsis Etti

İnsan sağlığını önemseyen ve bu konuda şehirdeki kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde olan üniversitemiz 5 Aralık 2018 tarihinde İl Sağlık Müdürlüğü ile bir protokol imzaladı.

Protokol, üniversitemize tahsisli olan Cacabey Yerleşkesinde bulunan eski Eğitim Fakültesi Binasının bir kısmının İl Sağlık Müdürlüğüne 2 ve 4 nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu olarak kullanıldırılması amacıyla imzalandı. Bir yıl süre ile geçerli olacak protokolde yerleşkenin konumu ve kamusal fayda göz önünde bulunduruldu. Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda 2 ambulans ve 6 personel görev yapacak. İnsan sağlığında zamanın önemli olması, Cacabey Yerleşkesinin lokasyonu ve buradan hareket edecek ambulansın 90 saniye gibi kısa bir sürede hastaya ve hastaneye ulaşabilecek yakınlıkta olması protokolün imzalanma nedenleri arasında yer aldı.

Protokol ile ilgili olarak bir açıklama yapan Prof. Dr. Vatan Karakaya, insan sağlığını önemsediklerini ve şehrin merkezinde yer alan yerleşke içerisinde ambulans ile sağlık görevlilerinin bulunmasının hastalara fayda sağlayacağını söyledi. Konumu itibarıyla şehrin her noktasına kısa sürede ambulansların ulaşabileceğini belirten Rektör Karakaya sözlerine şu şekilde devam etti: “Cacabey Yerleşkemiz içerisinde yer alan Eğitim Fakültesi Binamızın bir kısmının bir yıl süre ile İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kullanılması için imzalarımızı attık. Her zaman insanın önemli olduğunu ve ihmale gelmeyeceğini vurguladık. Bugünde imkanlarımızı yine insanların sağlığı için kullanıyoruz. Hastanın en kısa sürede bir sağlık kuruluşuna yönlendirilmesi için zaman ve konum çok önemli.”

Şehrin önemli noktalarından birinde sağlık personelinin görev yapacak olmasından mutlu olduklarını belirten İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Suat Türkoğlu, imzalanan protokolden dolayı Rektör Karakaya’ya teşekkür etti.