TSE Kayseri İl Koordinatörlüğü Gözetim Tetkiki İçin Üniversitemizde

Başlattığı kalite yolculuğunu 2015 yılından bu yana başarıyla sürdüren ve bu süreci tüm birimleriyle Kalite Yönetim Sistemi Belgesi alan ilk ve tek devlet üniversitesi olma unvanı ile taçlandıran üniversitemizde Gözetim Tetkik Süreçleri başladı. TSE Kayseri İl Koordinatörlüğü tarafından yapılacak olan tetkikin açılış toplantısı 5 Aralık 2018 tarihinde rektörlük makamında gerçekleşti. Toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, TSE Kayseri İl Koordinatörlüğü Takım Başkanı Bahaddin Eroğlu, tetkikçiler Halil İbrahim Arslan ve Cuma Zafer Dilci, Kalite Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Şimşek ve Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük katıldı.

Üniversitemizin tüm birimlerinde uygulanan kalite süreçlerinin gözetim tetkiki üç gün boyunca devam edecek. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilecek olan gözetim tetkiki sonunda yapılan incelemelerde kalite süreçlerinin uygulanma şekilleri değerlendirilecek. Tetkik sonunda heyet, iyileştirme adına tavsiyelerde bulunacak.

Kalite çalışmalarını büyük bir titizlikle yürüttüklerini ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, süreçte gelinen noktanın kendileri için yeterli olmadığını ve hep daha iyiye ulaşma niyetiyle çalışmaların devam ettiğini söyledi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin adına yakışır çalışmalar yaptığını, insan odaklı yönetim ve kalite temelli eğitim anlayışını benimsediğini anlatan Rektör Karakaya, kalite süreçlerinin dinamik, üniversitemizin ise bu dinamik süreçlere hazır olduğunu sözlerine ekledi.