Üniversitemiz Sosyal Sorumluluk Projelerine İmza Atmaya Devam Ediyor

Sosyal sorumluluklarının bilincinde, çevreye duyarlı ve yaşadığı dünyayı benimseyerek farkındalıklar oluşturmayı amaçlayan üniversitemiz, bir yeniliğe daha imza attı. Kış aylarının yaklaşması ile birlikte yemek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için düğmeye basan üniversitemiz, Kırşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile 9 Ekim 2018 tarihinde bir protokol imzaladı.

Kırşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde bulunan sokak hayvanlarının gerekli besin ihtiyacını karşılamak üzere imzalanan protokol kapsamında üniversitemiz yemekhanelerinden çıkan yemek artıkları alınarak hayvanlara verilecek. Yemeklerin çöpe atılarak israf edilmesinin önüne de geçilecek olan protokolle birlikte müdürlük ekipleri günlük olarak yemek artıklarını alarak sokak hayvanlarına ulaştıracak.

Protokol hakkında açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, yaşadığımız dünyanın sadece bize ait olmadığını ve diğer canlıları da düşünmemiz gerektiğini söyledi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin çevresine duyarlı her türlü projede yer alacağını belirten Rektör Karakaya, sokak hayvanları konusunda herkesin duyarlı olması gerektiğini, birlikte hareket ettiğimiz de daha güçlü olduğumuzu sözlerine ekledi.