Üniversitemizde Kalite Süreçlerine Katkı Veren Akademik ve İdari Personel İçin Belge Takdim Töreni Düzenlendi

Kalite süreçlerini başarıyla tamamlayan üniversitemizde 15 Ekim 2018 tarihinde Yunus Emre Salonunda TS EN ISO 9001/2015 KYS ve YÖK Kalite Dış Değerlendirme süreçlerinde emek veren akademik ve idari personelimiz için belge takdim töreni düzenlendi. Törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ve Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük ile akademik ve idari personel katıldı.

Törenin açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt yaptı. Kurt, konuşmasına TS EN ISO 9001/2015 KYS ve YÖK Kalite Dış Değerlendirme süreçlerine emek veren başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya olmak üzere akademik ve idari personele teşekkür ederek başladı. Üniversite içerisinde kalite süreçlerini gerçekleştirirken kendilerini Türkiye çapında bir iş yapar vaziyette bulduklarını dile getiren Prof. Dr. Mustafa Kurt, burada çok önemli işlere imza attıklarını vurguladı. Süreci sahiplenen ve başarılı bir iş çıkmasını sağlayan herkese teşekkür eden Prof. Dr. Mustafa Kurt, sözü Rektör Karakaya’ya bıraktı.

Rektör Karakaya: “Eğer İnsanlar İnanırsa Yapılacak Çok Şey Vardır”

Törende bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, kalite ile ilgili süreçlerin takdire şayan bir şekilde sonuçlandığını söyledi. İlk olarak 2015 yılında kalite çalışması yapacaklarını açıkladıklarında belirsiz bir şekli tanımlamaya çalıştıklarını ifade eden Rektör Karakaya, azimle ve üniversitemiz personelinin gayretiyle tam da Türkiye’nin ihtiyacı olan bütünleşik bir kalite sistemini örnek alacak hale getirdiklerini belirtti. YÖK’te 100 üniversitenin katıldığı toplantıda üniversitemizin model çalışmasını takdim ettiklerini anlatan Rektör Karakaya sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu onur sizlerindir. Orada sunumu yaparken onur duydum. Demek ki Orta Anadolu’da küçük diye tabir edilen bir üniversite azmettiğinde, hedef koyduğunda aslında çok büyük dediğimiz 50-60 yıllık üniversitelere kalite örneği sunabilecek gücü yakalayabiliyor. Bu bir göstergedir. Bu gösterge eğer insanlar inanıyorsa yapabileceği çok şeyin olduğuna delildir.”

Rektör Karakaya: “Eğitimin Olduğu Yerde Süreç Dinamiktir”

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin tanınırlığını kalitesinin üzerinden yaptığını ifade eden Rektör Karakaya, hem üniversitesine hem de şehrine kalite kazandırmanın temel hedefleri olduğunu ve bu çıkışı yakaladıklarını dile getirdi. İnancın başarıya götürdüğünün altını bir kez daha çizen Prof. Dr. Vatan Karakaya, inançlarının eğitimde de kaliteye ulaştıracağını sözlerine ekledi. Eğitimin olduğu yerde sürecin dinamik olduğunu, yeni bakışlarla, yeni fikirlerle her gün yeniden doğacağını ve bunu sürdürmeye devam edeceklerini dile getiren Rektör Karakaya, Kırşehir’in eğitimdeki kalitesiyle de diğer üniversitelere model olacağını kaydetti.

Rektör Karakaya: “Ahiliğin Temel Felsefesi Kalitedir”

Kırşehir’in kültür mirası olan Ahi Evran-ı Veli öğretisiyle kaliteye sahip olmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Rektör Karakaya, Ahiliğin temel felsefesinin kalite olduğunu vurguladı. Yeni hedeflerinin ahlaki değerler doğrultusunda ve yaklaşık 22 bin kişilik öğrencisi ile Türkiye’nin her yerine Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin nitelikli mezunlarını yollamak olduğunu sile getiren Rektör Karakaya, “İnandığımız değerlerle istediğimiz sonuçlara ulaşacağız.” dedi.

Tören, Rektör Karakaya’nın kalite süreçlerine destek vererek üniversitemizin tüm birimleriyle Kalite Yönetimi Sistem Belgesini alan ilk ve tek devlet üniversitesi unvanına sahip olmasını sağlayan personele teşekkür belgelerini takdim etmesiyle son buldu.