BESYO’ya Rekor Başvuru

Özel yetenek sınavları ile öğrenci alan Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna (BESYO) bu yıl rekor başvuru yapıldı. 6 – 10 Ağustos 2018 tarihleri arasında gerçekleşen başvuru tarihinde üniversitemize toplamda 1503 aday öğrenci başvuru yaptı. Bu yıl Yükseköğretim Kurulu tarafından bir ilk gerçekleştirilerek Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bölümlerine yüzde 5 oranında engelli öğrencilerin başvuru yapması da sağlandı.

Üniversitemizi tercih eden toplam 1503 adaydan 290’ı Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümüne, 315’i Spor Yöneticiliği Bölümüne ve 898’i ise Antrenörlük Eğitimi Bölümüne başvuru yaptı. Üniversitemiz BESYO bölümlerine girmek için başvuru yapan öğrencilerin özel yetenek sınavı ise 13 – 15 Ağustos 2018 tarihleri arasında BESYO Kapalı Spor Salonunda yapıldı. Geçtiğimiz yıl BESYO Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümü ile Spor Yöneticiliği Bölümlerinin 50 olan kontenjan sayısı bu yıl 55’e yükseltilirken Antrenörlük Eğitimi Bölümünün 50 olan kontenjan sayısı aynı kaldı. Başvuru yapan adaylardan 458’ini kız aday öğrenciler oluştururken 1045’ini erkek aday öğrenciler oluşturdu. Aday öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği üniversitemize 24’ü erkek 12’si kız olmak üzere toplam 36 Milli Sporcu başvuru yaptı.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, 9 Ağustos 2018 tarihinde BESYO’yu ziyaret ederek başvuruların yapıldığı alanda incelemelerde bulundu. BESYO Müdürü Doç. Dr. Mahmut Erbey’den sistem hakkında bilgiler alan Kurt, başvuruları alan personel ve başvuru yapan öğrencilerle sohbet etti. Prof. Dr. Mustafa Kurt, üniversitemizin sportif alanlardaki başarısının üniversitemize başvurunun fazla olmasında önemli bir etkisi oluğunu söyledi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan BESYO Müdürü Doç. Dr. Mahmut Erbey, özel yetenek sınavından bir hafta önce üniversitemizde kurs açıldığını ve birçok üniversitede bu imkanın olmadığını anlattı. Aday öğrencilerin sınava girecekleri parkuru önceden tanımalarının önemli olduğunu söyleyen Erbey, öğrencilerin bildikleri parkurda sınava girmelerinin üniversitemizi tercih etmelerinin sebeplerinden biri olduğunu belirtti. Sınavın şeffaf bir ortamda ve kamera sistemi ile yapıldığını anlatan Mahmut Erbey, hazırlanan izleme bölümünde sınava giren aday öğrencinin sınav anını canlı olarak verdiklerini ifade etti. Başvuruların geçtiğimiz yıllara göre yüksek olmasının üniversitemiz için önemli olduğunu söyleyen Erbey, “Üniversitemizin eğitim kalitesi ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun genel başarısı başvuruların fazla olmasında önemli bir etken olmuştur.” dedi.