Cacabey Meydanında Üniversite Tercihi Yapacak Öğrencilerle Buluştuk

Bilimsel üretime katkı sağlayan, bilimin ışığında araştırma ve eğitim yapan, bölgesel kalkınmaya katkı sunan ve insan odaklı eğitim veren üniversitemiz tercih döneminde aday öğrencilerle bir araya gelerek onları bilgilendirdi. 7 – 10 Ağustos 2018 tarihinde Cacabey Meydanında Tercih ve Tanıtım Standı açan üniversitemiz, üniversite tercihi yapacak aday öğrenciler ile velilerini bilgilendirerek tercih edilebilirliğini artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Geçtiğimiz günlerde Kayseri, Kırıkkale, Nevşehir ve Yozgat’ta stant açan üniversitemiz, tercih öncesi dönemde bölgede etkin faaliyetlerde bulunarak aday öğrencilere üniversitemizi ve imkanlarını anlattı. Yeni açılan üst düzey bölümlerden aktif halde olan bölümlere kadar birçok bölüm hakkında öğrencileri bilgilendiren üniversitemiz, tanıtım faaliyetleri ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesini bölgede en çok tercih edilen üniversiteler arasına girmesini sağlıyor.

Tercih öncesi dönemde çevre illere açılan standın yanı sıra üniversitemiz yöneticileri Kırşehir’de görev yapan Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik hocaları ile de bir araya geldi. Üniversitemizi hem tanıtmak hem de Kırşehirli öğrencilerin şehrinin üniversitesini tercih etmelerini sağlamak için danışman hocalarla bir araya gelen üniversitemiz yöneticileri, üniversitemizde yeni açılan bölümler ve faaliyetler hakkında hocaları bilgilendirdiler.

7 – 14 Ağustos 2018 tarihleri arasında gerçekleşen tercih döneminde de üniversitemiz ilimiz öğrencileri için Tercih ve Tanıtım Standı açtı. 7 – 10 Ağustos 2018 tarihleri arasında Cacabey Meydanında bulunan standımızda fakülte ve bölümlerden akademisyenler öğrencilere tercihlerinde yardımcı oldular.

Açıldığı ilk günden itibaren aday öğrenciler ve velileri tarafından büyük ilgi gösterilen Tercih ve Tanıtım Standımızı üniversitemiz yönetimi de yalnız bırakmadı. 8 Ağustos 2018 tarihinde standımızı ziyaret eden Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük öğretim elemanları ile bir araya gelerek standın faaliyeti hakkında bilgiler aldı. Üniversitemiz standının aday öğrenciler için faydalı olduğunu söyleyen Küçük, aynı zamanda açılan standımızın üniversitemizin de hedef kitlesine ulaşmasında önemli bir adım olduğunu kaydetti. Standımızı 9 Temmuz 2018 tarihinde de Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt ziyaret etti. Kurt, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin hızla geliştiğini anlatarak bu tür çalışmaların üniversitenin tanıtılması anlamında önemli olduğunu söyledi.

Standımızı ziyaret ederek akademisyenlerden bölümler hakkında bilgiler alan aday öğrenciler, bu tür stantların kendileri için önemli olduğunu söyleyerek tercih döneminde üniversitelerin genel yapısı, eğitim hizmetleri, akademik kadrosu ile teknik ve fiziki donanımı hakkında bilgi sahibi olduklarını söylediler. Cacabey Meydanında Tercih ve Tanıtım Standımızı ziyaret ederek bilgiler alan aday öğrenci ve velilerine üniversitemiz tarafından çeşitli materyaller, broşürler ve hediyeler verildi.