Tüm Birimleriyle TSE Belgesi Alan İlk ve Tek Üniversiteyiz

Ahi Evran Üniversitesi Türkiye üniversiteleri arasında ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor. 19-22 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılan ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Standardı Dış Tetkik Sürecini tüm birimleriyle başarıyla tamamlayarak ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistem Belgesini almaya hak kazandı. Ülkemizde ve yurt dışında değişik birimleriyle TSE Belgesi alan yaklaşık 80 üniversite bulunuyor. Ancak Ahi Evran Üniversitesi tüm birimleriyle TSE Belgesi alan ilk ve tek üniversitedir. Bu belgeyi tüm birimleri denetlenerek alan tek üniversite olmanın onurunu; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik’in teşrifleriyle gerçekleşen ödül töreninde, Kırşehir ve Ahi Evran Üniversitesi camiası olarak yaşadık.

16 Şubat 2018 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen ödül töreni ile ilgili bir açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ahi Evran Üniversitesi’nin adına yakışır işleri başardığını anlatarak Türkiye’deki üniversiteler arasında bir ilki gerçekleştirmenin onurunu ve gururunu yaşadıklarını belirtti. ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistem Belgesi ile Ahi Evran Üniversitesi’nin kalitesinin tescillendiğini vurgulayan Rektör Karakaya, hedeflerinin bunlarla sınırlı olmadığının altını çizdi. Ahi Evran Üniversitesinin, Türkiye Mükemmellik Ödülü ve Yerel Kalkınmaya Katkı Ödüllerine aday olduğunu açıklayan Rektör Karakaya, kalite sürecini yöneten ve emek veren herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.