Rektör Karakaya’nın Basın Temsilcilerine Yönelik Ziyaretleri Devam Ediyor

Basının önemini her fırsatta dile getiren ve şehrimizdeki basın temsilcileri ile sık sık bir araya gelen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 7 Şubat 2018 tarihinde basın temsilcilerini ziyaret etti. Aşıkpaşa Gazetesi, Çiğdem Gazetesi, Kırşehir Express ve Kırşehir Hakimiyet Gazetesini ayrı ayrı ziyaret eden Rektör Karakaya, basın temsilcileri ile karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

 

Geçtiğimiz günlerde yine basın temsilcileri ile bir araya gelerek onları ziyaret eden Rektör Karakaya, üniversitemizdeki gelişmeleri basın temsilcileri ile paylaştı. Medyanın ve gazetecilik mesleğinin öneminden bahseden Prof. Dr. Vatan Karakaya, yaşanan gelişmelerin, yeniliklerin ve projelerin basın temsilcileri aracılığı ile doğru bir şekilde halka duyurulabileceğini ifade etti.

 

Prof. Dr. Vatan Karakaya: “Orta Doğunun Bizden Beklentileri Var” 

İslam Coğrafyasının içinde bulunduğu duruma ve yaşadığı zulme dikkat çeken Prof. Dr. Vatan Karakaya, Türk Milleti olarak bu sorumluğu paylaşmamız gerektiğini söyledi. İkili iş birlikleri ve yeni projelerle ilgili olarak geçtiğimiz günlerde Ürdün’de temaslarda bulunan Rektör Karakaya, “Türkiye, Orta Doğu için inancı ve kültürü ile bir model olmuştur.” dedi. Rektör Karakaya sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Orta Doğunun bizden beklentileri var. Onlara model olan bir ülkeyiz ve onların yardım taleplerine kulaklarımızı kapatamayız.”

Rektör Karakaya: “Ahilik; Kırşehir, Türkiye ve Dünya İçin Önemli Bir Değerdir” 

Anadolu’nun vatanlaşmasında ve Osmanlı Devleti’nin kurulmasında büyük rol oynayan; dini, sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasi boyutları olan Ahilik felsefesinin Kırşehir’de doğmuş olmasının şehrimiz için çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Ahilik; Kırşehir, Türkiye ve Dünya için çok önemli bir değerdir.” dedi. Ahiliğin üniversitemizde ders olarak okutulması ile ilgili bilgiler veren Rektör Karakaya sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ahi Evran Üniversitesinde eğitim gören her öğrencinin Ahiliği bilerek mezun olmasını istiyoruz. Bu nedenle Ahilik Kültürü ve Medeniyeti Dersini zorunlu dersler kapsamına aldık ve öğrencilerimize ders olarak Ahilik okutuluyor. Ahiliğin doğuşu, süreçleri ve gerekleri hakkında tüm öğrencilerimiz bilgi sahibi olsun istiyoruz. Öğrencilerimiz Ahi Evran Üniversitesinden mezun olurken onlara şed kuşatıyoruz. Ahiliği öğrenen öğrenci, şed kuşanmanın da önemini öğrenmiş oluyor. Ahiliği insan yetiştirmede önemli bir model olarak görüyoruz.”

Şehrin ve Halkın İhtiyaçlarına Yönelik Projeler  

Rektör Karakaya, basın temsilcileri ile üniversitemizdeki gelişmeleri paylaşırken bu projelerin şehre yapacağı katkıları anlattı. Ahi Evran Üniversitesinin bilim üreten, ürettiği bilgiyi halkla paylaşan pilot üniversite projelerine değinen Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu projelerin şehre marka değeri katkısında bulunacağını sözlerine ekledi. Üniversitemizin pilot üniversite olarak seçilmesi ile başlayan süreçten itibaren basın temsilcileri ile görüşmelerin aralıksız devam ettiğini belirten Rektör Karakaya, bu projelerin basın temsilcileri aracılığı ile kamuoyuna duyurulduğunu söyledi. Göreve başladığı günden bu yana şehirle bütünleşik bir yapıya önem verdiğini vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya sözlerine şu şekilde devam etti: “Biz yaptığımız işleri hiçbir zaman şehirden ve halkımızdan ayrı görmedik. Üniversitede öğrencilerimize nitelikli eğitim vererek yetişmiş insanın üzerinde durduk. Bunun yanı sıra üniversitenin bilimsel faaliyetlerini şehrin ve halkın faydasına da sunmayı amaç edindik. Pilot üniversite olarak şehrin ve halkın ihtiyaçlarına göre projeler belirledik ve bunları hayata geçiriyoruz. Kırşehir artık tarım ve jeotermal konularında adından söz ettirecek. İstihdamı da sağlayacak olan projelerimizle bölgesel kalkınmaya da destek vereceğiz.”

Üniversitemizin kalite süreçleri hakkında da basın temsilcilerine detaylı bilgiler veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, basınla olan görüşmelerin her zaman devam edeceğini belirterek basın temsilcilerine çalışmalarında başarılar diledi.