Üniversitemizde Öğretmenler Günü Programı Düzenlendi

Nesillerimizi geleceğe hazırlayan ve onları şekillendiren öğretmenlerimizin günü olan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından Öğretmenler Günü Programı düzenlendi. 24 Kasım 2017 tarihinde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleşen ve akademisyenler ile öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansa Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay konuşmacı olarak katıldı.

 

Akbulut: “Çocukların Ebeveynlerinden Sonra Kendilerine Örnek Aldıkları Kişiler Öğretmenleridir” 

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda ilk olarak Üniversitemiz Öğrenci Konseyi Başkanı Ömer Faruk Akbulut bir konuşma yaparak bu anlamlı gün vesilesi ile tüm öğretmenlerin ve öğretmen adaylarının gününü kutladı. “Öğretmenlik; insan yetiştirme sanatı olarak toplumlar ve devletler için büyük bir önem arz etmektedir.” diyen Akbulut, bir çocuğun okulla tanışmasıyla birlikte yaşamına etki edecek öğretmenlerle karşılaştıklarını dile getirdi. Ömer Faruk Akbulut, öğrencilerin ebeveynlerinden sonra kendilerine örnek aldıkları kişilerin öğretmenler olduğunu, öğretmenlerin buna dikkat ederek kendilerini daha iyi yetiştirmeleri ve geliştirmeleri gerektiğini söyledi.  

Balay: “Türk Toplumunda İnsan, Yeryüzüne İndirilmiş En Şerefli Varlıktır” 

Öğrenci Konseyi Başkanı Ömer Faruk Akbulut’un konuşmasının ardından program Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay’ın “Öğretmenin İnsan ve Eğitim Felsefesi” konulu sunumu ile devam etti. Sunumundan önce tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayan Balay, öğretmenlik mesleğinin değerli olduğunu dile getirdi. Kutlama konuşmasının ardından sunumuna geçen Balay, “İnsan nedir?” sorusu üzerinde yoğunlaşarak Batı dünyasının insana bakış açısını değerlendirdi. Türk toplumunda insanın yeryüzüne indirilmiş en şerefli varlık olduğunu belirten Prof. Dr. Refik Balay, insanın gerçek doğası üzerinde durarak onların çift kutuplu yapısından bahsetti. İnsanın aynı zamanda özel bir varlık olduğunu da vurgulayan Balay, “Biçim ve şekil olarak bir hiç olan insan maneviyat olarak çok şeydir.” dedi. 

 

Balay: “Geleceğimiz Olan Gençlerimizi Değerlerimizle Etkilemeliyiz” 

Prof. Dr. Refik Balay, Öğretmenin Eğitim Felsefesi konusuna da değindi. “Kendini bil insanı yaşat.” felsefesi ile eğitim vermek gerektiğini dile getiren Balay, insanı yaşatmanın kendini bilmekten geçtiğini söyledi. İstikbal mücadelemizi kalıcı hale getirmek için eğitime önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Refik Balay, okullarda bilginin dışında ahlakın da anlatılmasını istedi. Okulların toplumun alt sistemi olduğunu söyleyen Balay, “Okullar bozulursa toplum da bozulur. Bunları birbirinden ayrı düşünmek yanlış olur.” dedi. Mevlana, Yunus Emre, Şeyh Galip, Necip Fazıl Kısakürek gibi değerlerin konusu insan üzerine olan sözlerine de konuşmasında yer veren Prof. Dr. Refik Balay, geleceğimiz olan öğrencileri değerlerimizle etkilememiz gerektiğini belirtti.