Üniversitemizde İç Tetkikçiler Toplantısı Yapıldı

Üniversitemiz Kalite Yönetim Koordinatörlüğü tarafından İç Tetkikçiler Toplantısı düzenlendi. 11 Eylül 2017 tarihinde Yunus Emre Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Kalite Koordinatörü Yardımcısı ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ergin Kariptaş, Kalite Koordinatör Yardımcısı Ekrem Öztürk ile iç tetkikçiler katıldı.

Rektör Karakaya: “Kalite Süreci Üniversitemizde Yeni Bir Umut Oluşturacak”

Toplantıda bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, kalite sürecinin üniversitemiz için öneminden bahsederek iç tetkik sürecine değindi. İç tetkikin 12 Eylül 2017 tarihinden itibaren üniversitemiz birimlerinde başlayacağını vurgulayan Rektör Karakaya, bu sürecin raporlama süreci olduğunu belirtti. İç tetkik ile birlikte raporların ayrıntılı bir şekilde hazırlanması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, bundan sonraki sürecin belirlenmesinde raporların önemini anlattı. Kalite sürecinin her zaman devam edeceğini dile getiren Rektör Karakaya, bu çalışmaların daha üst düzeyde çalışmalara ortam hazırlayacağını söyledi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasına şöyle devam etti: “Kalite önemli bir mesele, biz ‘Kaliteliyiz’ diyecek kadar önemli bir iş yapıyoruz. Bu süreç üniversitemizde yeni bir umut oluşturacak.” İç tetkikçilere çalışmalarında başarılar dileyen Rektör Karakaya, onlardan ayrıntılı raporlar beklediğini belirtti. 

Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın konuşmasının ardından Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt söz aldı. Kurt konuşmasında, toplantıya katılımlarından dolayı Rektör Karakaya’ya teşekkür etti. YÖK Dış Değerlendirme ve ISO 9001: 2015 Uluslararası Kalite Yönetim Sistemleri Standardı Belgelendirme Programı hakkında bilgiler veren Kurt, YÖK Dış Değerlendirmenin Kasım ayında gerçekleşeceğini belirtti. Tetkik öncesi yapılacak çalışmalar, iç tetkik detay planı, tetkik aşamasında dikkat edilecek hususlar ve tetkik sonrası yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Prof. Dr. Mustafa Kurt, 28 Eylül tarihinde tetkik sonuçları değerlendirme toplantısı yapılacağını söyledi. 

Toplantı iç tetkikçilerin sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.