Konya Ticaret Odası (KTO) Mesleki Eğitim Merkezi, üniversite-sanayi iş birliğine örnek teşkil eden bir projeyle önemli bir eğitim programını hayata geçiriyor. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği öğrencileri ile Kaman Meslek Yüksekokulu Makine Bölümü öğrencileri, 4 haftalık kapsamlı bir mesleki eğitim programına katılacak. Eğitim programı kapsamında öğrencilere; CNC Programlama, CNC Operatörlüğü, Kaynak Teknolojileri ve PLC Otomasyon Sistemleri gibi sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda teorik ve pratik bilgiler verilecek. Eğitim programı, öğrencilere yalnızca teknik bilgi kazandırmakla kalmayıp, onları sanayiye doğrudan entegre edebilecek bir donanımla mezun olmalarını hedefliyor.

Eğitim programı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Urtekin’in koordinasyonunda ve KTO Mesleki Eğitim Merkezi iş birliğiyle organize edildi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Urtekin, üniversite eğitiminin yalnızca teorik bilgiyle sınırlı kalmaması gerektiğine inandıklarını belirterek öğrencilerin sahada karşılaşacakları uygulamalara hazırlıklı olmaları, mezuniyet sonrası iş bulma olanaklarını doğrudan etkilediğini sözlerine ekledi. Bu tür eğitim programlarının, üniversitemizin tercih edilebilirliğini artırdığını da vurgulayan Prof. Dr. Levent Urtekin, eğitimin öğrencilerimizin sektöre daha güçlü adımlarla girmelerine katkı sağlayacağını kaydetti. İş birliği ve eğitim programının Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’in vizyoner yaklaşımı ve uygulamalı eğitime verdiği önemin bir yansıması olduğunu dile getiren Urtekin, aynı zamanda eğitimin düzenlenmesinde ve yürütülmesinde emeği olan KTO Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Durmuş Akdoğan ve ekibine de teşekkür etti.

Konu hakkında bir değerlendirmede bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, yükseköğretimin sadece bilgi aktaran bir yapı olmaktan çıkarak öğrencileri doğrudan sektöre entegre eden bir dönüşüm geçirmesi gerektiğini vurguladı. Üniversite olarak amaçlarının öğrencilerinin mezun olduklarında sadece diplomaya değil, gerçek sektör tecrübesine de sahip olmalarını istediklerini belirten Rektör Karahocagil, “Bu tür iş birlikleriyle mezunlarımızı daha donanımlı, özgüvenli ve iş hayatına hazır bireyler olarak yetiştiriyoruz,” dedi. mesleki ve teknik eğitime olan desteklerinin her zaman devam edeceğini kaydeden Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu tür projeler, hem yükseköğretim kurumlarının uygulamalı eğitime verdiği önemi göstermekte hem de sanayi kuruluşlarıyla kurulan iş birliklerinin değerini ortaya koymaktadır. Genç mühendis ve tekniker adaylarının erken yaşta sektörle buluşması, ülkemizin nitelikli iş gücü potansiyelini artırmada kritik rol oynamaktadır.”

Haber: Fatma Kaya
Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü