Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesinin tarımsal uygulama alanları ve Ar-Ge Serasında yetiştirilen ürünlerin bu yılın ilk hasadı 07 Haziran 2024 günü gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen ilk hasada Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Musa Özata ile Prof. Dr. Ali Güneş,  Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Başak, Tarla Bitkileri Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Hakan Kır, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Tarımsal uygulama alanları ve Ar-Ge Serasını ziyaret eden Rektör Karahocagil; Ziraat Fakültesinin yapmış olduğu bu çalışmaların ilimiz ve ülkemiz adına çok önemli olduğunu belirterek, yetiştirilen çeşitli tarım ürünlerinin Türk tarımının ilerlemesine katkı sağlayacağını söyledi. Aynı zamanda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil Ar-Ge serasında yetişen kokteyl domateslerin hasadını da yaparak ürünlerin yetiştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.



Tarla Bitkileri Bölümü, Çayır Mera ve Yem Bitkileri Anabilim Dalının yapmış olduğu bilimsel çalışmalar ışığında, Kırşehir ve benzer ekolojiler de yetiştirilebilecek tür ve karışımların tespit edildiği Macar fiği + Tritikale ile Macar Fiği + Yulaf karışımı denemelerinin hasadı da gerçekleştirildi. Hasat etkinliğinde, kaliteli kaba yem açısından tek yıllık baklagil + tahıl karışımının bölge açısından önemine dikkat çekildi.