Kırşehir Valiliği tarafından yaşam alanları ve çevresinin ağaçlandırılmasını hedefleyen “Bozkır Yeşeriyor“ Projesi kapsamında Türkiye Çevre Haftası münasebetiyle, 6 Haziran 2024 tarihinde ağaç dikme programı düzenlendi. Kırşehir Aşıkpaşa Tabiat Parkında düzenlenen programda; İlimiz Valisi H. Mete Buhara, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, il protokolü ve gençlerin katılımıyla ağaçlar toprakla buluşturuldu. Öğrenciler, vatandaşlar ve gönüllü gençler, 150 akasya, kestane, gladiçya, erguvan, akçaağaç, süs elması, ıhlamur ve meşe fidanını dikerek fidanlara can suyu verdi.

Etkinlikte konuşan, Vali Buhara, dünyanın ortak yaşam alanı olduğunu söyledi. Kendilerinden sonraki nesillerin de yaşamasında herkesin ortak sorumluluğu bulunduğunu dile getiren Kırşehir Valisi H. Mete Buhara, yıl boyunca devam edecek projenin vatandaş ve kamu kurumları işbirliğinde gerçekleşeceğini belirtti.

Konu hakkında açıklamada bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil yaparak gelecek nesillere yaşanılabilir yeşil bir doğa bırakmak amacıyla hareket ettiklerini ve her geçen gün daha yeşil bir Kırşehir gördükleri için sevinçli olduklarını dile getirdi.