Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Teknoloji Transfer Ofisi tarafından 7 Mart 2024 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezinde Havacılık Tarihi ve Ar-Ge konferansı düzenlendi. Konferansa KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, TUSAŞ Motor Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Güneş ve Prof. Dr. Musa Özata ile çok sayıda akademiysen ve öğrenci katıldı.

Son Yıllarda İHA, SİHA, Atak, Gökbey, Hürjet ve Kaan Gibi Birçok Projeyi Türk Mühendisleri Yaptı

Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş kalite de öncü üniversite konumunda yer aldıklarını Ar-Ge konusunda da aynı başarıyı göstermek istediklerini belirterek ilk iş Ar-Ge Direktörlüğü kurduklarını dile getirdi. Daha sonra sözü Rektör Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil aldı. Karahocagil, düzenlenen bu konferansı kıymetli bulduğunu dile getirerek havacılık anlamında ülkemizin önünün sürekli kesildiğini, gerçekleştirilmek istenen on sekiz uçak projesinin engellendiğini anımsattı. Karahocagil son olarak tarihimizdeki havacılık alanındaki önemli şahsiyetler Vecihi Hürkuş ve Nuri Demirağ’ın bu alanda yaptığı çalışmalara gönderme yaparak ülkemizin son yirmi yılda yaptığı çalışmalarla İHA, SİHA, Atak, Gökbey, Hürjet ve Kaan gibi birçok önemli projenin Türk mühendisleri tarafından yerli ve milli olarak geliştirildiğini belirtti.


Akamete Uğratılan Havacılık Serüvenimiz

TUSAŞ Motor Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti Devletinin havacılık tarihi açısında aslında iyi bir başlangıç yaptığı Cumhuriyetin ilk yıllarında devlet ve özel sektör iş birliği ile birçok projenin hayata geçirildiğini ifade etti. Ancak havacılıkta ülkemizin gelişmesini engellemek için her türlü oyunun sergilendiğini belirten Öztürk, bu alanda yapılacak olan olumlu her türlü girişimin akamete uğratıldığı belirtti. Son olarak kötü gidişata son vermek amacı ile birçok proje gerçekleştirildiğini bu projelerin dünya da ses getirdiğini söyleyen TUSAŞ Motor Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk Türk savunma sanayinin hızla geliştiğini belirterek bütün katılımcılara teşekkür etti.