Göreve başladığı günden bu yana Kırşehir’in yerel dinamikleriyle bir araya gelerek istişare etme anlayışını hayata geçirmeye çalışan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’e 30’dan fazla Sivil Toplum Kuruluşu(STK)’ndan tam destek geldi. STK temsilcileriyle Üniversitemiz Senato Salonunda bir araya gelen Karahocagil, STK başkan ve temsilcilerine hoş geldiniz dedikten sonra göreve başlarken söylediği ‘’Yanlış yaptığımız halde bizi uyarmazsanız sizde, uyardığınız halde sizi dinlemezsek bizde hayır yoktur” diyen Hz. Ömer’in sözünü tekrar hatırlatarak, el birliği ile ortak akıl çerçevesinde toplumsal faydayı gözeterek ve istişare ederek çalışmak istediklerini ifade etti.

Toplantıda söz alan Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri geçtiğimiz günlerde gündeme gelen talihsiz beyanın Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin benimsediği şehirle istişare kültürünün ve yapılan başarılı çalışmaların önüne geçmemesi gerektiğini dile getirerek; “Üniversite-Şehir birlikteliğinin her alanda kendini göstermeye başladığını görüyoruz. Şehir hepimizin, Üniversite hepimizin. Üniversite yönetimi ile görüşmelerde değerli  çalışmalarının yapıldığını görüyor, Şehrimiz ve Kırşehir Ahi Evran üniversitemiz için Rektör Hocanın yapacağı bu  hayırlı çalışmalarda yanında olduğumuzu ve her türlü desteği vereceğimizi bilmenizi istiyoruz” dediler.

Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’de yaptığı teşekkür konuşmasında üniversite olarak yaptıkları çalışmaların sahada destek görüyor olmasının kendisine umut verdiğini bildirdi. Amaç ve gayretlerinin bir bayrak yarışı anlayışıyla mevcut olanı daha ileriye götürmek olduğunu vurgulayan Rektör Karahocagil, “Ahilikten aldığımız ilhamla onda vücud bulan değerlerle hareket etmeye çalışıyoruz. Bizim medeniyetimizin yitik malı olan olan kalite alanındaki çalışmalarımız dahil köklerimizden aldığımız Ahilik değerimize yaslanıyor ve bu değerleri günümüze taşıyarak yaşatmaya çalışıyoruz ve biliyoruz ki; Ahiliğe dayanmayan bir anlayış bir çalışma süreklilik arz etmez, başarılı olamaz. Kardeşane yapılan her önerinin eleştirinin başımızın üzerinde yeri var. Ben geldiğiniz ve destek verdiğiniz için tekrar çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Toplantıya MÜSİAD, TÜGVA, KADEM, İHH, Kızılay, Yeşilay, Hayrat Vakfı, Yeni Dünya Vakfı, Yunus Emre Vakfı, AGD, Enderun, ENSAR, Cihannüma, İlim Yayma Cemiyeti, ESAM, İyilik-Der, Engelliler Derneği, Şehit Aileleri Derneği, KİMDER, UDEF, ÖGDER, Genç emekliler Derneği, Gazeteciler Cemiyet, Sağlık-Der, Alperen Ocakları, Memur-Sen, Eğitim Bir-Sen, Sağlık Bir-Sen, Diyanet-Sen, Aşıkpaşa İlim Kültür Vakfı, Öz Sağlık-Sen, Öz Sağlık İş Sendikası ve Hak-İş katıldı.