Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, kurumsallaşma çalışmalarının bugünden yarına hızlı biçimde tamamlanabilecek faaliyetler olmadığını, bu çalışmaların ciddi bir birikim, emek ve zaman istediğini, çıktıkları bu yolda akademik birimleri belirli periyotlarla ziyaret edip sorunları yerinde dinleyeceklerini söyledi. Rektör Karahocagil, bu kapsamdaki ziyaretlerinde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Yabancı Diller Yüksekokulunda incelemelerde bulundu. Üç biriminde KAEÜ’de köklü geçmişleri olan akademik birimler olduğuna değinen Karahocagil, bu birimlerde önemli bir eğitim-öğretim ortamının oluşturulduğuna dikkat çekti. Sorunların yerinde dinlendiği, çözüm önerileri noktasında birim yöneticileri ve akademisyenlerle hasbihal edilen programlarda gerek öğrencilerin gerek akademik birimlerin geleceğe yönelik atması gereken adımlarda konuşuldu.


Günün ilk ziyareti Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na yapıldı. Öğrenci sayısının 1900’e ulaştığı okulda fiziki mekân konusu konuşulan konuların başında geldi. Rektör Karahocagil, bu noktada yatırım planlarına SHMYO’yu dahil edebileceklerini Sağlık Bilimleri Fakültesi ile aynı binada bir ‘sağlık kampüsü’ oluşturabileceklerini, bu konuyu bakanlıkla görüşeceklerini dile getirdi. 6 BAP ve 5 TÜBİTAK projesinin devam ettiği okulda 2022 yılında uluslararası alanda 41 makale yayınlandığı ve çeşitli bilişim sistemlerinin alt yapısının (Med-data vb) kullanıldığı bilgisi verildi.

Yabancı Diller Yüksekokuluna gerçekleştirilen ziyarette ise okulun diğer birimlere verdiği dil desteği, açılması istenen Mütercim Tercümanlık Bölümü, sürdürülebilir iletişim noktasında okulun faaliyetleri konuşuldu. Rektör Karahocagil, kültürün yabancı dillere entegre edilmesi hususunu gündeme getirerek Ahi Evran-ı Veli gibi Aşık Paşa gibi önemli şahsiyetlerin yabancı dillerde yayınlanmasına okulun destek vermesini isteyerek bunun bir fırsat olduğunu dile getirdi.


Son ziyaret Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’na yapıldı. SBMYO’nun şehirle bütünleşme açısından önemine değinilen brifingde değer yaratıcı faaliyetlerin Kırşehir’e ve öğrencilere katkı sunacağı belirtildi. Okulun istihdam olanakları ve hizmet alanlarına göre plan yapılması gereken bir akademik birim olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Karahocagil, ‘’Çeşitli protokollerle bu sağlanmalıdır. Müfredata uygun yapılabilecek protokoller güncel ve uygulanabilir olmalıdır. Böylelikle tecrübe kazanma olsun sektörlerle iş birliği olsun buradaki enerji en üst noktaya çıkarılacaktır’’ ifadelerini kullandı.

Kurum içi ilişkileri önemseyen ve belirli aralıklarla birim ziyaretleri gerçekleştirmeye özen gösteren Karahocagil’e birim ziyaretlerinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Şimşek, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin İlter, SHMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Turan, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Menderes Ünal, SBMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin Şahin, akademisyenler ve birim yöneticileri eşlik etti.