Üniversitelerde kurulan teknoparklar sayesinde akademideki bilgi birikimi sanayinin üretim tecrübesiyle birleştiğinde ortaya yüksek teknolojili üretim kültürü çıkıyor. Gelişen bu kültürün yansıması ise ekonomik karşılığı yüksek inovatif ürünlerle kendini gösteriyor. Sadece üniversitenin değil kentteki tüm sanayi kurumlarının, STK’ların, kamu kurum ve kuruluşlarının ortak akılla ‘Teknopark’ süreçlerine katılması gerektiğine inanan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, bu alanda ileri aşama kaydeden Ostim Teknik Üniversitesi’ni ekibiyle ziyaret ederek sürece ve yansımalarına dair bilgiler aldı. Bu kapsamda Ostim Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, üniversitesinin fiziki imkânları, laboratuvarları, eğitim ve AR-GE çalışmalarını KAEÜ ekibine anlattı.

 Ahilik Öğretileri Teknoparkların Temelinde

Ziyaret çerçevesinde her iki üniversitenin ekipleri bilgi paylaşımı yaptı, uygulama alanları gezildi. Toplantılarda AR-GE çalışmaları, inovasyon altyapıları, girişimcilik ekosistemi ve hâlihazırdaki uygulamalar hakkında fikir alışverişi yapıldı. Ostim Teknik Üniversitesi Rektörü Yülek, Ostim sanayisinin Kırşehirli iş adamları tarafından kurulduğunu anımsatarak, ‘’Ostim sanayimizde Ahilik kültürü benimseniyor ve bu kültürün merkezi Kırşehir. Ahiliğin merkezinin Kırşehir olmasının da gelenekle geleceğin birleşmesi manasında iki üniversitenin iş birliğine katkı sağlayacağına inanıyorum’’ dedi.  Ahilikteki iş ahlakına, fütüvvet namelere işaret eden ve bilimin ekip işi olduğuna inandığını kaydeden Rektör Karahocagil ise, üniversitelerin teknoparklar sayesinde halkla, sanayiciyle iç içe olma imkânı bulacağını, bunun çerçevesini ise yine Ahilik öğretilerinin çizeceğini vurguladı.


İkili iş birliklerinin yapılması noktasında fikir birliğine varılan toplantılara Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş, Ostim Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serdar Müldür, KAEÜ Teknoloji Transfer Ofisi UAM Müdürü Öğr. Gör. Mahmut Sarı, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Bilal Atak, TTO UAM Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Toslak, Ostim Teknopark Genel Müdürü Derya Çağlar ve TTO Müdürü Öğr. Gör. Gökhan Topal katıldı.