Türkiye Yeşilay Cemiyeti, bağımlılıkla mücadelede ulusal ve uluslararası düzeyde öncü rol oynayan; bilimsel metotlar kullanarak beş bağımlılık alanıyla (alkol, uyuşturucu madde, teknoloji, tütün ve kumar) mücadele eden, toplumu ve gençliği ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için 103 yıldır faaliyet gösteren köklü bir sivil toplum kuruluşudur. Bu vizyon ve misyon doğrultusunda sağlıklı nesiller yetiştirmek amacı ile önleme temelli proje ve programlarını; şubelerin ve gönüllülerin desteğiyle uygulamaya devam eden cemiyet KAEÜ’de farkındalık programı düzenledi. Program kapsamında yetişkinlere uygun olarak Tütün Bağımlılığı, Alkol Bağımlılığı, Madde Bağımlılığı, Teknoloji Bağımlılığı ve Sağlıklı Yaşam kategorilerinde bilgiler verildi.


Açılış konuşmasını Yeşilay Yönetim Kurulu üyesi Öğr. Görevlisi Yunus Macit’in yaptığı programda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Özata’da bir konuşma yaparak toplumun tüm katmanlarının mücadeleye dâhil edilmesine katkı sağlamak için oluşturulan çalışmaların başında Yeşilay’ın Farkındalık Programlarının geldiğini söyledi. Farkındalık programlarının amaçlarından bahseden Rektör Yardımcısı Özata, ‘’Bu programlarla toplumu bağımlılıklar temelinde zararlı alışkanlıklardan korumak ve bağımlılıkla mücadeleye dikkat çekilmek isteniyor, önleme faaliyetleri kapsamında bilgi düzeyinin artırmak ve duyarlılık geliştirme amaçlanıyor ve bunların yanında üniversitemiz dâhil farklı kurum ve kuruluşlarla stratejik iş birlikleri geliştirmek öncelikler arasında yer alıyor. Biz de üniversite olarak gerekli tüm iş birliklerini Yeşilay ile yapıyoruz’’ dedi.


Programda daha sonra formatör rehber öğretmen Gizem Yazgan tarafından eğitimlerin detaylı şekilde sunumu yapıldı. Yeşilay Farkındalık Programının alt projelerinden biri olan TBM Yetişkin Eğitimi bağımlılıkla mücadele alanında, yetişkinlerin farkındalığının artırılmasını destekliyor. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Şimşek, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin İlter ve Kalite Yönetim Koordinatör Yardımcısı Ekrem Öztürk’ün de katıldığı program odak grup çalışmaları çerçevesinde iki gün sürecek.