Üniversitemizde geleneksel hale getirilen Akademik Başarı Ödül Töreninin ikincisi gerçekleştirildi. 29 Eylül 2023 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda düzenlenen törene, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Güneş, Prof. Dr. Hüseyin Şimşek ve Prof. Dr. Musa Özata, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin İlter, akademik ve idari birim yöneticileri, akademisyenler ve davetliler katıldı.

Geçtiğimiz yıl ilki yapılan Akademik Başarı Ödül Töreninde bu yıl da “Bilim Teşvik Ödülleri” ve “Genç Bilim İnsanı Ödülü” olmak üzere iki kategoride ve 8 alanda gerçekleştirilerek 28 akademisyenlere ödülleri verildi. Törenin açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Şimşek yaptı. Şimşek konuşmasında, Akademik Başarı Ödül Törenini geleneksel hale getirmek istediklerini belirterek her yıl düzenli olarak yapacaklarını kaydetti. Törenin yapılma amacının paydaş bağlılığını artırmak, kurumsal kültürü güçlendirmek ve akademisyenleri cesaretlendirmek amacıyla üniversitemizin ödül yönergesi çerçevesinde düzenlendiğini söyleyen Prof. Dr. Hüseyin Şimşek, iki yıldır düzenli yapılan ödül törenine önümüzdeki yıllarda daha çok akademisyenin başvuru yapmasını temenni ettiklerini sözlerine ekledi. Akademik Başarı Ödül Töreninin Üniversitemiz Akademik Destek Gelişim Ofisi tarafından organize edildiğini vurgulayan Şimşek, törende emeği geçen herkese teşekkür ederek Akademik Başarı Ödüllerini almaya hak kazanan akademisyenleri de tebrik etti.

 Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Şimşek’in açılış konuşmalarının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil söz aldı. Rektör Karahocagil konuşmasında, Akademik Başarı Ödül Töreninin yapılma amaçlarına değinerek törenin kurumsal kültürün güçlenmesini ve gelişmesini sağlamak amacıyla yapıldığını dile getirdi. Akademik Başarı Ödül Töreni ile bilimsel çalışmaların teşvik edilmesinin planlandığını kaydeden Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, “Bilimsel çalışmalara teşvik ile akademik başarılarımızı artırmak istiyoruz.” dedi. Akademik Başarı Ödül Törenini geleneksel hale getirmeyi planladıklarını da anlatan Rektör Karahocagil, bu tür etkinlik ve çalışmalarla paydaş bağlılığını da güçlendireceklerine inandıklarını söyledi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak AR-GE çalışmalarına ağırlık vereceklerini dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, bu kapsamda üniversitemizin bazı birimlerinde değişikliğe giderek çalışmalarını geliştireceklerini vurguladı. Üniversitemizin ihtisaslaşmaya ağırlık vermesinin önemli olduğunu kaydeden Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, pilot üniversite projeleri kapsamında yeni projelerin de üretilmesinin gerekli olduğunu sözlerine ekledi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak amaçlarının iyi insan yetiştirmek olduğuna da vurgu yapan Rektör Karahocagil, bu yolda birlikte yürüyecekleri yol arkadaşının da çok önemli olduğunu belirterek üniversitemizin tüm akademisyenleri ile birlikte hareket etmelerinin gerekli olduğunu dile getirdi. Üniversitemiz akademik personeli ile çok sık bir araya gelerek istişareler ve toplantılar yapmayı da planladıklarını anlatan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, “İstişarelerde ve toplantılarda birlikte aldığımız kararları, yine birlikte uygulayacağız.” dedi. Konuşmasının sonunda Rektör Karahocagil, törenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek Akademik Başarı Ödüllerini alan akademisyenleri de tebrik etti.

 Akademik Başarı Ödül Töreni, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’in akademisyenlere ödüllerini takdim etmesinin ardından sona erdi.

Akademik Başarı Ödüllerini Alan Akademisyenlerimiz 

GENÇ BİLİM İNSANI ÖDÜLLERİ 

Sağlık Bilimleri

1

Dr. Öğr. Üyesi

Caner KARARTI

FTRYO- Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon

2

Dr.

Mehmet Hanifi KAYA

Rektörlük -Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

3

Öğr. Gör.

Mehmet CANLI

FTRYO- Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon

Sosyal Bilimler

1

Dr. Öğr. Üyesi

Caner ÇAKI

MMYO- Görsel-İşitsel Teknikler ve Medya Yapım.

Eğitim Bilimleri

1

Doç. Dr.

Hüseyin ATEŞ

EF- Matematik ve Fen Bilimleri

2

Dr.

Raziye SANCAR

EF- Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğ.

3

Doç. Dr.

Gül ÖZÜDOĞRU

EF- Eğitim Bilimleri

Spor Bilimleri

1

Doç. Dr.

Sevde MAVİ VAR

SBF- Antrenörlük Eğitimi



BİLİM TEŞVİK ÖDÜLLERİ

Sağlık Bilimleri

1

Prof. Dr.

Serap YALÇIN AZARKAN

TF- Dahili Tıp Bilimleri

2

Doç. Dr.

Hilal SEKİ ÖZ

SBF- Hemşirelik

3

Prof. Dr.

Kemal ÖRNEK

TF- Cerrahi Tıp Bilimleri

Fen Bilimleri

1

Doç. Dr.

Zuhal ALIM

FEF- Kimya

2

Doç. Dr.

Hakan BOZDOĞAN

TBMYO- Bitkisel ve Hayvansal Üretim

3

Prof. Dr.

Belgin ERDEM

SHMYO- Tıbbi Hizmetler ve Teknikler

Sosyal Bilimler

1

Prof. Dr.

Salahaddin BEKKİ

FEF- Türk Dili ve Edebiyatı

2

Doç. Dr.

Osman KABADAYI

Rektörlük-Türk Dili Bölümü

Eğitim Bilimleri

1

Prof. Dr.

Ayfer ŞAHİN

EF- Temel Eğitim Bölümü

Spor Bilimleri

1

Doç. Dr.

İrfan MARANGOZ

SBF- Spor Yöneticiliği

2

Doç. Dr.

Sadi ÖN

SBF- Antrenörlük Eğitimi

3

Doç. Dr.

Murat ATASOY

SBF- Beden Eğitimi ve Spor Eğ.

Güzel Sanatlar

1

Doç. Dr.

Şenol AFACAN

NEGSF- Müzik

2

Doç. Dr.

Satı DOĞANYİĞİT

NEGSF- Müzik

İktisadi ve İdari Bilimler

1

Prof. Dr.

Ümit BULUT

İİBF- İktisat

2

Doç. Dr.

Ethem MERDAN

KMYO- Yönetim ve Organizasyon

3

Doç. Dr.

Emin Efecan AKTAŞ

SBMYO- Muhasebe ve Vergi

Ziraat, Orman ve Su Bilimleri

1

Prof. Dr.

Ali SEVİM

ZF- Bitki Koruma

2

Prof. Dr.

Hatice ÖĞÜTÇÜ

ZF- Tarla Bitkileri

3

Prof. Dr.

Ahmet KAZANKAYA

ZF- Bahçe Bitkileri