Millî Eğitim Bakanlığı ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi arasında, KAEÜ Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı’nın (AHİYÖS) yurt dışında tanıtılması ve bakanlığa bağlı okullarda düzenlenmesine olanak sağlayan protokol imzalandı. Yabancı uyruklu öğrenci kabulüne ilişkin esaslara binaen hazırlanan protokolle yurtdışında bakanlığa bağlı temsilciliklerle işbirliği sağlanması amaçlandı. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, en büyük paydaşlarından biri olan Milli Eğitim Bakanlığı ile öteden bu yana ortaklaşa çalışmalar yaptıklarını ve yeni imzalanan AHİYÖS protokolü ile çalışma alanlarının biraz daha genişleyeceğini belirtti. Millî Eğitim Bakanlığında düzenlenen törende, AHİYÖS için hazırlanan protokolü Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü Fethi Fahri Kaya ile Rektör Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil imzaladı.


Protokol Sayesinde Daha Geniş Coğrafyalara Açılma İmkânı Bulacağız

Protokol kapsamında yurtdışında yapılacak AHİYÖS sınavı için MEB sınav yeri ve gözetmen temini yapacak, yabancı uyruklu öğrenci sayısının artırılması için ortak tanıtım faaliyetleri gerçekleştirecek. Yapılan iş birliğinin önemine değinen Rektör Karahocagil, ‘’Protokolle üniversitemiz hem daha sağlıklı sınavlar yapacak hem daha çok yabancı öğrenciyi Kırşehir’e çekecek hem de daha geniş bir coğrafyaya açılma imkânı bulacak. Farklı ülkelere ulaşmamız sayesindeyse uluslararası üniversite olma yolunda öğrenci sayımızı, çeşitliliğimizi ve niteliğimizi artıracağız. Millî Eğitim Bakanlığı’nın imkânlarıyla öğrencilerimizi seçecek olmamız da hedeflediğimiz nitelikli öğrenci – nitelikli öğretim çıktısına bizi daha kolay götürecek’’ dedi.

Millî Eğitim Bakanlığındaki ziyaretlerde Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü Fethi Fahri Kaya’nın yanı sıra MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz’le de verimli görüşmeler gerçekleştirdi. Karagöz'le olan görüşmede meslek liseleri ders ve uygulamalarında Ahiliğe daha çok yer verilmesi hususunda yapılacak çalışmalar ve iş birlikleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Rektör Karahocagil ziyaretlerde son olarak üniversitemizin gerçekleştirdiği Uluslararası Ahilik Sempozyumlarının sonucunda hazırlanan kitaplardan hediye etti.