Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AESEM) ile Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) üniversitemizin Kırşehir’e ve dünyaya açılan yüzleri olarak toplumsal katkı sunan merkezleridir. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, bu iki merkezde yapılan toplumsal üretimi, sektörlere yönelik sürdürülebilirlik yaklaşımını ve gönül elçilerimiz olan yabancı uyruklu öğrencilerimizin eğitim faaliyetlerini yerinde görmek amacıyla AESEM ve TÖMER’i ziyaret etti. Ziyaretlerde her iki merkezin değer yaratma ve dönüşüme ayak uydurma vasıfları, istihdama ve şehrin ekonomilerine katkıları ile geleceğe yönelik projeksiyonları konuşuldu.

AESEM’in Yapacağı Raporlaştırmalarla Kırşehir’in Fotoğrafı Çekilecek

Bu çerçevede ilk ziyaret AESEM’e yapıldı. Şehirle bütünleşme ve şehirdeki dinamiklerin organizasyonu konusunda AESEM’in kritik önemde olduğunu kaydeden Rektör Karahocagil, kurslar ve eğitimler yolu ile bunun istihdama dönüşebildiğini ifade etti. Karahocagil, şu ifadeleri kullandı: ‘’Alanlarında uzman hocalarımız AESEM’de TÜBİTAK projeleri gibi, aile danışmanlığı gibi, KPSS kursları gibi birçok eğitim düzenliyor. Bu kurslar sayesinde örneğin Karakurt’ta bulunan serada 100 kişi istihdam edildi, buna mukabil Mucur’da açılması planlanan serada da aynı kursları vererek istihdam garantili kurslar verme amacındayız. İşin içine sertifikasyonu yani her yerde geçerli olan Mesleki Yeterlilik Kurumunu da katarak yeterlilikleri garanti edecek pozisyona geçeceğiz. Bir diğer önemli husus da raporlaştırma, yani bir nevi Kırşehir’in fotoğrafını çekip gerekli kurum ve kuruluşlarla paylaşarak gerekli yol haritalarının çizilmesine yardımcı olacağız. Örneğin Kırşehir’in iş gücünü, sektörel analizini, göçmen durumunu, jeotermal kaynaklarının fizibilitesini ortaya koyacağız, bu raporlamaları şehirde bizden talep ediyor, bekliyor. Bu yüzden raporlaştırmayı çok önemsiyor ve çok faydalı çıktılar alacağımıza inanıyoruz’’ dedi.

Üniversitenin Görevleri Arasında Gönül Elçileri ile Gönül Köprüleri Kurmak da Var

Günün ikinci ziyaretini Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER)’ne yapan Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, burada da merkezin faaliyetleri, ihtiyaçları hakkında bilgi aldı. TÖMER’in kendileri için önemini belirten Karahocagil, ‘’Üniversite olarak en önemli görevlerimizin başında insan yetiştirmek, gönül elçileri ile gönül köprüleri kurmak geliyor. Bunu yaparken ortak eğitim dili oluşturmak da görevimiz çünkü nitelikli bir eğitimin esas amaçları arasında bu da var. Tabi görevimiz sadece eğitimle bitmiyor, yabancı öğrencilerin hem okulda hem de şehirde hayatlarını kolaylaştırmak da vazifelerimiz arasında. Bunu sağlayabilmek adına EFQM’in değer yaratma, insana kıymet verme amaçlarına da uygun olarak öğrenci ile üniversite, öğrenci ile şehir bağlantısını sağlayacak verimli bir çalışma anlayışıyla hareket edeceğiz’’ dedi.

Toplantılara Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Özata, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin İlter, AESEM Müdürü Doç. Dr. Ertuğrul Güreşçi, TÖMER Müdürü Doç. Dr. Abdulkerim Karadeniz, merkez yöneticileri ve akademisyenler katıldı.