Üniversitemiz Mühendislik Mimarlık Fakültesi tarafından “Türkiye’de Teknoparkların Gelişim Süreci, Teknoparkların Sağladığı Avantajlar, Erciyes Teknopark” isimli etkinlik düzenlendi. 21 Eylül 2023 tarihinde Üniversitemiz Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen etkinliğe, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Şimşek, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Etkinliğe konuşmacı olarak Erciyes Teknopark Genel Müdürü İnşaat Yüksek Mühendisi Serhat Dalkılıç katılırken, etkinlikte Türkiye’de Teknoparkların gelişim süreci, sağladığı avantajlar ve Erciyes Teknopark hakkında bilgiler verildi.

Etkinlik öncesinde Teknopark Genel Müdürü İnşaat Yüksek Mühendisi Serhat Dalkılıç, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’i makamında ziyaret etti. Teknoparkların gerekliliği, üniversitelere ve bölgelerine sağladığı katkı hakkında fikir alışverişinde bulunulan ziyarete, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Güneş, Prof. Dr. Hüseyin Şimşek ve Prof. Dr. Musa Özata da eşlik etti.

Rektör Karahocagil’in makam ziyaretinin ardından etkinliğe geçildi. Etkinliğin açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Şimşek yaparak Teknoparkların üniversiteler ve bilim dünyası için önemine değindi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde bu tür etkinliklerin devam edeceğini de belirten Şimşek, tüm akademisyen ve öğrencilerin bu konferanstan faydalanmalarını temenni etti.

Açılış konuşmasının ardından Teknopark Genel Müdürü İnşaat Yüksek Mühendisi Serhat Dalkılıç bir sunum yaptı. Dalkılıç sunumunda, teknoparkların ilk olarak üniversite-sanayi iş birliği fikrinin ortaya atılmasıyla başladığını anlatarak üniversitelerin sadece öğrenme yeri olmadığını ve faaliyet gösterdikleri ülkelerdeki endüstriyel yaşam üzerinde olumlu etkileri olduğunu kaydetti. Teknoparkların sağladığı avantajlara da değinen Serhat Dalkılıç, Teknoparkların kurulduğu bölgelerde yeniden bir sanayileşme ortamı oluştuğunu, bölgesel kalkınmayı olumlu yönde etkilediğini ve bölgenin eğitim düzeyinde artma yaşandığını dile getirdi. Teknoparkların sanayileşme ve teknolojinin geliştirilmesi açısından oldukça önemli olduğunu da vurgulayan Dalkılıç, üniversitelerin bu konuda geliştirilmesinin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Etkinlik sonrasında Teknopark Genel Müdürü İnşaat Yüksek Mühendisi Serhat Dalkılıç’a teşekkür belgesi verilerek katılımcılarla birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirildi.