Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Dr. Yousaf Junaid, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ziyaret etti. 14 Nisan 2023 tarihinde rektörlük makamında gerçekleşen ziyarete İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin ile birlikte Pakistan Ankara Büyükelçisinin beraberindeki heyette eşlik etti.

Ziyaret öncesi Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Dr. Yousaf Junaid, İİBF’de eğitim öğretim gören Pakistan uyruklu öğrencilerle bir araya gelerek onlarla sohbet etti. İİBF’de gerçekleşen görüşmeye İİBF Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin de eşlik ederek üniversitemizin ve fakültemizin faaliyetleri hakkında Büyükelçi Junaid’a bilgiler verdi. Daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Rektör Karakaya'yı ziyaret eden Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Dr. Yousaf Junaid, Pakistan uyruklu öğrencilerin üniversitemizde eğitim öğretim görmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Türkiye ile Pakistan arasındaki kardeşlik ve sevgiye dair duyguların her zaman var olduğunu ve olmaya da devam edeceğini söyledi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin akademik ve bilimsel başarılarının yanı sıra proje ve çalışmalarıyla da adından sıkça söz ettiren bir üniversite olduğunu anlatan Büyükelçi Junaid, başarılı çalışmalarından dolayı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve ekibini tebrik etti.

Göreve geldiği günden bu yana üniversitemiz için çalıştığını anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Dr. Yousaf Junaid ve beraberindekilere teşekkür etti.

Ziyaret sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Dr. Yousaf Junaid ve beraberindekiler hatıra fotoğrafı çektirdiler.