Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından Uluslararası Ahi Evran Tıp ve Sağlık Bilimleri Kongresi’nin ikincisi “Geleneksel, Tamamlayıcı ve Entegratif Tıp Uygulamaları” temasıyla yapılacak. 17-19 Kasım 2022 tarihleri arasında 33 oturum, 12 kurs ve bir çalıştayın yapılacağı Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenecek kongreye Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu gibi Türkiye’nin önde gelen alanında uzman bilim adamları katılıyor. Kongrenin mottosu “İbn-i Sina’dan Ahi Evran’a Doğadan Gelen Şifa” olarak belirlenirken Özbekistan İbn-i Sina Enstitüsü Başkanı Nazımkhon Mahmudov’da kongrede yerini alacak.

Geleneksel Tıp Birçok Yönüyle Ele Alınacak

Her toplumun geleneklerinde hastalıklarla mücadeleye ilişkin uygulamalar bulunuyor. Bunların bir kısmı günümüz bilimsel paradigması içinde kanıta dayalı olabilirken önemli bir kısmı da yıllar boyunca yapılan deneme ve gözleme dayalı olarak varlığını sürdürüyor. Üniversitemiz de bu nispette yapılacak kongrede geleneksel tıp alanı bilim adamlarının derinlemesine bilimsel çalışmalarıyla irdelenecek. Sunulacak konular ise şu başlıklardan oluşuyor: Akupunktur, Aurikuloterapi, Apiterapi, Aromaterapi, Anadolu Halk Hekimliği, Biyoterapotik Üretim, Dünyada ve Ülkemizde Geleneksel Tıp Yaklaşımları, Dünyada GETAT Eğitim ve ARGE, Etnobotanik, Etnobotanik ve Halk Hekimliği, Fitoterapi, GETAT Klinik Araştırmaları Etik Yaklaşım, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Hukuk ve Etik, Hipnoz, Hirudoterapi, Homeopati, Kaplıca Tıbbı ve Balneoloji, Kaplıca Ve Termal Tesislerin Kullanımı, Kişilik Tiplerine Göre Hasta Hekim İletişimi, Kronik Hastalıklarda Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp, Maggot terapi, Mezotearpi, Müzik Terapi, Kupa Tedavisi, Ozon Uygulaması, Sporcu Sağlığı Alanında Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları, Tarihi ve Etik Yönleriyle GETAT ve Tıbbi ve Aromatik Bitkiler.

Kongreye Önemli İsimler Katılıyor

Geleneksel, Tamamlayıcı ve Entegratif Tıp Uygulamalarının konuşulacağı kongrenin onur kurulu da belli oldu. Kurulda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Özbekistan Sağlık Bakan Yardımcısı Inoyatov Amrillo Shodiyevic, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan, UNESCO Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz, TİKA Başkanı  Serkan Kayalar, İVEK Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar yer alıyor. Kongre başkanlıklarını Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Prof. Dr. Salih Mollahaliloğlu ve Prof. Dr. Ahmet Yaser Müslümanoğlu’nun yaptığı kongreye Düzenleme Kurulu Başkanı olarak Sağlık Bakanlığı Geleneksel, Tamamlayıcı ve Fonksiyonel Tıp Uygulamaları Daire Başkanı Mehmet Zafer Kalaycı katılacak.

II. IAMHC 2022 Koordinatör Kongre Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil kongreye katılım çağrısında bulunarak şunları söyledi: ‘’Kongremizin ana teması Geleneksel, Tamamlayıcı ve Entegratif Tıp Uygulamaları olup, kongrenin mottosu “İbn-i Sina’dan Ahi Evran’a Doğadan Gelen Şifa” olarak belirlenmiştir. Temaya ilişkin oturumlar, alanında yetkin ve değerli davetli konuşmacılar tarafından sunulacak, sözlü ve poster sunumlarına yer verilecektir. Gelen talepler doğrultusunda kurslar, çalıştaylar ve atölye çalışmaları planlanmıştır. Kongre süresince zengin sosyal ve kültürel programlara yer verilecektir. Bu bilimsel etkinliğe katılım ve paylaşımlarınızla sağlayacağınız katkılardan dolayı teşekkür eder, kongremizde görüşebilmek dileği ile saygılar sunarız.’’ dedi.

Kongremiz ile ilgili bilgilere ulaşmak için tıklayınız: http://www.iamhc.org/ 

İletişim için;   e-mail adresini kullanabilirsiniz.